Друштво

КЗМ: Акција уређења у чишћења Горанског парка

У организацији Канцеларије за младе општине Бечеј а поводом Дана планете Земље прошлог викенда организована је велика акција уређења и чишћења Горанског парка у Бечеју. Подршку младима дали су наши старији суграђани из удружења Планинарског друштво „Лесон“ али и друге организације и спортски клубови као и ученици бечејских школа организовани од стране својих наставника. На овој веома добро организованој акцији учествовало је укупно око 70 младих и мало старијих Бечејаца – волонтера.  

Наравно, свој допринос дало је и Јавно и комунално предузеће „Комуналац“ јер су радници овог предузећа непосредно пре ове акције уклонили суво грање и покосили травнате терене у парку. 

Волонтери КЗМ су организовали акцију, поред самог чишћења парка и да се обнови, офарба и среди мобилијар у парку. Постављене су кућице за птице, освежени путокази у парку. Овом приликом посађен је и један број садница. 

„У оквиру ове акције окупили смо преко 70 волонтера и ту су ученици средњих школа, представници спортских клубова, разних удружења као и волонтери Канцеларије за младе. Распоредили смо се по целом парку у циљу да освежимо парк, да га оживимо, да уредимо и да створимо овде боље услове за спортску рекреацију, како професионалну тако и аматерску али и за квалитетно провођење слободног времена јер је овај парк у срцу града, надомак Спортског центра и Тисе. Он сада већ има пуно садржаја као што је теретана на отворено или трим стаза. У овој акцији помогао нам је и ЈП „Комуналац“ јер су претходно покосили траву, волонтери удружења „Лесон“ су нам помогли око уређења травнатих површина. Поделили смо послове. Постављена је и нова табла за теретану, набавили смо кућице за птице и хранилице. Имамо и 10 садница, 5 садница ринглова и 5 садница кестена које ћемо засадити. Канцеларија за младе планира да настави са оваквим активностима у току лета.“ – рекла је Ива Кекић. 

Наши старији суграђани који су се прикључили младима у овој акцији посебно су апеловали на младе да не уништавају осветљење у парку и мобилијар јер ће на тај начин омогућити нашим суграђанима да током лета и увече овај парк заживи и да буде још једна лепа дестинација да се прошетају и да проведу време у њему.