Друштво

КЗМ: Активности током лета

Канцеларија за младе општине Бечеј објавила се списак активности које су предвиђене за овај распуст и топло лето у Бечеју. Јул и август у граду предвиђен је за различите активности од малог биоскопа у просторијама Канцеларије до авантуристичких путовања, радионица и друштвених игара до организације разних активности на Тиси у виду спортских турнира или посматрања звезда у вечерњим часовима.

 

Терен за одбојку у Петровом Селу

Канцеларија за младе и волонтери помогли су и младима у сеоским срединама да се и тамо организују активности па је тако финансијски помогла изградњу терена одбојке на песку крај Тисе у Бачком Петровом Селу, док су млади из омладинске групе Млади за наше село вредно радили на припреми терена.

Хуманитарни стендап наступ

Почетком августа (3. августа) заказан је и хуманитарни стендап наступ Горана Винчића. Винчић ће наступити у башти Позоришног клуба са почетком у 21 час. Горан Винчић је један од најпопуларнијих и најпознатијих стендап комичара у Хрватској али и у целом региону. Горан Винчић је такође и један од најенергичнијих балканских стендап комичара иза њега је сад већ импресивна каријера и много наступа у региону али и широм Европе. Пред њим је нова скоро свуда у региону распродана нова турнеја која подразумева и за јесен заказане наступе у Београду у Дому Синдиката и у Загребу у Лисинском.

Његов бритки, интелигентни хумор, смеле досетке и дубоко разумевање друштвених појава, али и директна, интеракција с публиком учинили су га једним од најомиљенијих комичара на читавом овом подручју без језичких баријера. „Могу наступати и у Сплиту, и у Книну, и у Руми, и у Посавским Подгајницима, и у Загребу, и у Београду, идем гдје има струје и гдје хоће да ме слушају“ – каже Горан у свом маниру на питање гдје најрадије наступа. Сад на тај списак ће моћи да дода и Бечеј и Позоришни клуб.

Шира публика могла га је запазити на његовим телевизијским наступима код Шпрајца. Ако прате хрватски РТЛ и емисију “Стање нације” Зорана Шпрајца он је често гост у овој емисији. Код Шпрајца Винча често наступа као човек из народа који одлично сецира друштвене појаве те из људи вади најпрљавије тајне.

Овај стендап наступ је хуманитарног карактера и сав сакупљени приход од улазница и добровољних донација намењен је Алекси Продановићу из Бачког Градишта и његовој породици. Улазнице можете купити сваки дан од 8 до 14 часова у Позоришном клубу по цени од 500 динара. Број места је ограничен.