Друштво

КЗМ: Eдукација „Још увек возим“

Канцеларија за младе општине Бечеј у сарадњи са Удружењем параплегичара Мачванског округа и Агенцијом за безбедност саобраћаја организовала је 7. фебруара предавања под називом „Још увек возимˮ у ОШ „Петефи Шандорˮ Бечеј, ОШ „Север Ђуркићˮ Бечеј и ОШ „Шаму Михаљˮ Бачко Петрово Село.

Предавања о безбедном учешћу у саобраћају су намењена основцима и организована су већ неколико година заредом у циљу едукације будућих возача. Овога пута ученици осмих разреда били су у могућности да науче нешто ново и да чују лично искуство представника Удружења параплегичара мачванског округа, Славише Савића, као и да кроз разне задатке испробају наочаре за симулацију алкохолисаности.

Предавања „Још увек возим али не ходам“ реализују лица са инвалидитетом који су инвалидност стекли у саобраћајним незгодама. Ученици су били у могућности да виде презентације и исповести жртве саобраћајне незгоде и да испробају едукативна помагала за симулацију алкохолисаности и утицаја наркотика, како би јасно уочили разлику у опажању и координацији код лица са и без алкохола, односно наркотика. Жртве саобраћајних незгода, кроз иновативан приступ образовању младих, а преношењем личног искуства, уче младе о безбедности у саобраћају и поштовању саобраћајних прописа, указујући на последице својих саобраћајних незгода. Овај вид предавања је подржан од Управе саобраћајне полиције и Министарства унутрашњих послова, Министарства за рад запошљавање, борачка и социјална питања и републичке Агенције за безбедност саобраћаја. Предавања су реализована уз финансијску подршку Савета за безбедност саобраћаја општине Бечеј.