Друштво

КЗМ: серијал предавања у Гимназији „Још увек возим али не ходам“

Бечеј, 22. фебруар

Канцеларија за младе општине Бечеј и Савет за безбедност саобраћаја општине Бечеј у сарадњи са Удружењем параплегичара Мачванског округа сутра, 23. фебруара 2021. године организују предавање ,,Још увек возим али не ходам“ у Гимназији Бечеј.

Због епидемиолошке ситуације предвиђено је да се едукација реализује по групама. Прва група ће предавање слушати од 8:40, друга од 9:40, а трећа од 10:50.

Предавања „Још увек возим али не ходам“ реализују лица са инвалидитетом који су инвалидност стекли у саобраћајним незгодама. Ученици презентације и исповести жртве саобраћајне незгоде имаће прилику да испробају и наочаре за симулацију алкохолисаности и утицаја наркотика, како би јасно уочили разлику у опажању и координацији код лица са и без алкохола, односно наркотика. Жртве саобраћајних незгода, кроз иновативан приступ образовању младих, а преношењем личног искуства, уче младе о безбедности у саобаћају и поштовању саобраћајних прописа, указујући на последице својих саобраћајних незгода. Овај вид предавања је подржан од Управе саобраћајне полиције и Министарства унутрашњих послова, Министарства за рад запошљавење, борачка и социјална питања и републичке Агенције за безбедност саобраћаја.