Економија

ЛИДЛ: Поново хуманитарна акција

Трећу годину заредом, компанија Лидл Србија у сарадњи са Црвеним крстом Србије спроводи акцију „Мала дела су велика ствар“, у оквиру које ће сви потрошачи у 65 Лидл продавница моћи да донирају препоручене и обележене намирнице које недостају корисницама услуга Црвеног крста Србије. Додатно, Лидл ће донирати и опрему у вредности од 10.000 евра за потребе Програма народних кухиња Црвеног крста Србије.

Потрошачи ће у распону од три недеље – од 21. новембра до 11. децембра – након куповине означених производа попут основних намирница и производа за кућну и личну хигијену, пиринча, тестенине, конзерве воћа и поврћа и других у било којој од Лидл продавница и њиховог одлагања у посебном делу иза каса, директно помагати социјално најугроженије слојеве становништва.

Локалне организације Црвеног крста ће у договору са представницима Лидла, преузимати сакупљене производе из свих 65 продавница и доставити их крајњим корисницима након завршетка акције. Ова пракса је прошле године резултовала са чак 25 тона прикупљених намирница које су помогле преко 11 хиљада појединаца у Србији.