Спорт

Лига по мери Бечејаца

Мушки одбојкашки клуб Бечеј је такмичење у оквиру Друге републичке лиге група Север започео половичним учинком. Изабраници тренера Николе Џигурског који ће осим тренерског посла и у овој сезони заузимати своје место у екипи наших одбојкаша, су у суботу 13. октобра, на премијери, на свом терену у Хали УСКАО „Ђорђе Предин – Баџа“ савладали другу екипу нашег шампиона Војводине НС Семе из Новог Сада са 3:2 чиме су уписали прва два бода у овом такмичењу у које су се вратили након две године проведене у Првој Б лиги Србије
Седам дана касније Бечејци су играли у Бачу против домаћег Партизана где су убележили пораз резултатом 3:0 (25:22, 25:21, 25:22). Иако је крајњи резултат убедљив мора се истаћи да је сваки сет био веома неизвестан а такође треба истаћи да за МОК Бечеј нису наступили Душан Гајичића и тренер Никола Џигурски што се свакако осетило у крајњем скору.
Наредни меч наша екипа је одиграла у петак 26. октобра, након закључеа овог броја „Бечејских Дана“, против Младости из Турије која је до сада забележила поразе од Кулпина и зрењаниског Пролетера, па ће сигурно Бечејци тражити шансу за новим бодовима. Након овог меча МОК Бечеј ће гостовати у Равном Тополовцу који такође није дошао до бодова у прва два кола пошто је на свом терену поражен од Кулпина и Сомбра.
Након два кола Бечејци заузимају шесту позицију на табели а почетак такмичарске сезоне прокоментарисао је Никола Џигурски, тренер – играч Мушког одбојкашког клуба Бечеј.
–Ове године се такмичимо у Другој лиги, група Север у којој до сада имамо само годину дана стажа јер смо исте сезоне кад смо у њу ушли и остварили пласман у Прву Б лигу. Након две године у првој лиги поново смо ту. Сматрамо да нам је лига по мери, мада нам је свакако отежавајућа околност то што се не зна колико екипа ће испасти због смањења броја екипа у вишим лигама са 12 на 10. У теорији се може десити да би од 10 екипа чак шест могло испасти али реално је да ће то бити три или четири екипе, тако да је пред нама неизвесна сезона до самог краја. Нашу екипу чине домаћи играчи, већином јуниори и кадети уз нас тројицу старијих. Морам истаћи да смо се и ове сезоне сусрели одливом играча пошто су нас напустила четворица стандардних првотимаца. Властимир Лукић је појачао екипу Новог Сада и играће Прву А лигу, Ђорђе Ракић ће прескочити минимално прву половину првенства, Душан Гајичић ће нам бити на располагању само кад му обавезе дозволе, док се Миливој Грађин опростио од активног бављења спортом. Ово нам је друга година како нам играчи одлазе на факултете и заиста је то значајна отежавајућа околност у припреми за такмичења. Добра вест је да се Огњен Коковић вратио у наш клуб и биће нам заиста велико појачање. Имали смо доста потешкоћа у другој фази припремног периода и практично смо са једном пријатељском утакмицом ушли у првенство. Ипак, очекујем да врло брзо подигнемо форму у наредним недељама и да у свакој утакмици идемо на победу, казао је тренер наше екипе.
Џигурски са посебним задовољством истиче да ће осим првог тима МОК Бечеј такмичарске изазове у овој сезони имати и пионирска екипа коју чине дечаци узраста 2004., 2005. и 2006. годишта. Иако су млађи од конкурената са којима ће се такмичити у клубу верују у ову екипу у коју желе да улажу, како би од њих, уз квалитетан рад, створили здраву базу играча који ће на прави начин представљати бечејски клуб у годинама које долазе.

Синиша Ерак