Култура

Музичка школа „Петар Коњовић“: Пролећни концерт школског хора

У Сали МКУД “Петефи Шандор” прошле недеље одржан је пролећни свечани концерт хора Музичке школе “Петар Коњовић”. Ученици завршна три разреда музичке школе су уз асистенцију своји наставника за овај концерт припремили различите композиције забавне и народне музике које су добро покренуле публику и забавиле саме извођаче. 

„Ово је и за нас један посебан концерт јер до сада нисмо никада организовали да на једном концерту наступа само хор. Стандардно до сада хорско певање је увек ишло иза инструменталног музицирања. Сматрали смо да хорско певање има веома велики значај за децу која похађају музичку школу јер ту на хору они науче да се друже, да певају и на другом језику – јер певали су на оба језика и на српском и на мађарском, да заједнички музицирају. Хор је веома важан и за социјализацију деце, да се кроз то групно музицирање добро осећају и да се та заједничка енергија осети и кроз певање а самим тим да то све пренесе и публици. Мислим да смо овим наступом то Ии успели.” – рекла је директорица школе Тамара Крајтмар овим поводом. 

Деца која похађају музичку школу имају хорско певање као редован предмет у школи и предаје се на оба језика. 

Оно што након овог концерта, који је био забаван и за децу и за наставнике али и публику, Музичкој школи предстоји су озбиљније припреме за Међународни такмичење “Фантаст” који је ове године заказан за већ следећи месец, од 15 до 23. маја. Такмичење ће бити одржано као и претходне две године у хотелу “Златна обала” у Бечеју.