Најлепше баште општине Бечеј

У организацији цвећаре „Икебана“, удружења „Еко-Бечеј“ и Олдтајмер клуба Бечеј-Нови Бечеј након неколико месеци током којих је жири обилазио и оцењивао пријављене баште, балконе, фонтане коначно су изабрани победници. Образлажући одлуку власница цвећаре „Икабана“ Валентина Секулић која је била и председница жирија рекла је да је ове године било пријављено 70так учесника и да су за неке категорије додељене чак четири награде јер је заиста било тешко се одлучити, она је такође рекла да у категорији балкона ове године није било довољно пријављених   па је ова категорија била прикључена фонтанама и камењарима.

Проглашење победника одржало се у башти цвећаре „Икебана“ на Међународни дан озонског омотача, 16. септембра.

Победница у категирији великих башта је Ангела Хорват, која је своју башту одржава и креира заједно са супругом, у категирији малих башта, дворишта победу је однео Радивоје Васић а последњој категорији у овој години фонтана и камењара (и балкона) победио је камењар са фонтаном, други годину за редом Вере Ћурчић.

Победница Англела Хорват нам је рекла да, иако јој ова награда много значи, да она није основни мотив, мотив је љубав према биљкама и усавршавање у гајењу нових врста. Она је рекла да је вероватно пресудно било и то што је њена башта веома велика и што је складна и да је веома поносна на неке биљке које је донела са разних путовања, које нису са овог подручја и климе а које је успела је да одржи и да сада красе њену башту.

И остали победници су поделили са посетиоцима и новинарима тајне „свог успеха“, како одабрати биљке у складу са величином простора, како их повезати у јединствну естетску целину и после разговора са њима евидентно је да су победници одабрани пре свега из разлога што је концепција сваке од ових башта осмишљена са пажњом а реализована са пуно труда.

За награде победницима побринули су се многобројно спонзори, углавном бечејске фирме и сами организатори.