Након кошарке и баскета следи пливање

Савез спортова општине Бечеј у сарадњи са КК „Бечејˮ организовао је школско општинско такмичење у кошарци и баскету 3 на 3, за основне и средње школе у мушкој и женској конкуренцији.
Када је реч о ученицима основних школа, у мушкој конкуренцији биле су пријављене две екипе ОШ „Здравко Гложанскиˮ и ОШ „Шаму Михаљˮ, а победа је на крају меча припала „здравковицима“ који су славили са убедљивих 32:5.
У женској конкуренцији учествовале су ОШ „Север Ђуркић“, ОШ „Здравко Гложански“ и ОШ „Шаму Михаљ“. Након одигравања по систему свако са сваким, победа је припала екипи „Здравка“, друга је била екипа „Севера“ а треће су биле девојчиће из „Шаму“ школе.
Мушки и женски тим ОШ „Здравко Гложански“ победу је извојевао и у баскету 3 на 3.
Што се тиче средњошколаца, код момака најбољи су били кошаркаши Економско –трговинске школе, друго место освојила је Техничка школа, док су трећи били Гимназијалци. Исти пласман освојиле су екипе и у баскету 3 на 3.
У женској конкуренцији учестовале су само екипе Економско-трговинске школе и Гимназије, а победа је на крају овог меча припала Гимназијалкама.
Школско општинско такмичење у кошарци и баскету 3×3 се налази у редовном плану и програму школског спорта Спортског савеза Србије, а након овог надметања ускоро ће бити одржано и такмичење у пливању.
“Општинско такмичење се сваке године одржава у организацји Савеза спортова општине Бечеј, са изузетком за прошлу годину, када нису одржана такмичења због добро познате епидемиолошке ситуације. Ово такмичење служи као кваллификационо такмичење за окружно такмичење, које ће бити одржано у Новом Саду. Наредно школско такмичење које очекујемо јесте општинско такмичење у пливању, а окружно ће бити одржано до краја ове године”, казао је Борис Терзић, сарадник за школски спорт у Савезу спортова општине Бечеј.
Циљ школског спорта и оваквих такмичења је анимација деце да се баве спортом, да стичу здраве навике, дружење и размењивање искустава са вршњацима из осталих школа истичу из Савеза спортова општине Бечеј.

Вукашин Љубојев