Óbecse

Óbecsei díjazott a Tini Táncdalfesztiválon

Virág Alex második helyen végzett

Május végén tartották meg a temerini Sportcsarnokban a 29. Tini és Ifjúsági Énekes Vetélkedő tavaly novemberben elmaradt döntőjét.
A járványügyi helyzet miatt csak korlátozott számú közönség vehetett részt a rendezvényen. Ezúttal is két kategóriában hirdették ki a győzteseket – tini és ifi korosztályban. Az Erős Ervin, Szerda Árpád és Kovács Anikó összetételű szakzsűri négy szempont alapján értékelte a fellépőket: színpadi megjelenés, az énekhang tisztasága, a dalszövegek pontossága, és hogy mennyire termett színpadra az előadó. Az ifjú énekeseket idén is Aleksandar Dujin zenekara kísérte.
Tini kategóriában (12-17 évesek) a temerini Sípos Réka nyerte el legjobban a zsűri tetszését. Második helyen végzett a kúlai Fenyvesi Petronella, harmadik lett a moholi Harmat Edina. Az ifi kategória (18-28 évesek) győztese a temerini Szabó Zsuzsanna lett, második díjjal tért haza az óbecsei Virág Alex, harmadikként végzett a temerini Gusztony Endre. Különdíjban részesültek az újvidéki Túró Tímea és a tornyosi Kovács Kristóf.
A verseny után Virág Alexet kérdeztem a versenyen szerzett tapasztalatáról és az éneklésről.
Először jelentkeztél a Tini táncdal fesztiválra? Mióta foglalkozol énekléssel? Miket szeretsz leginkább énekelni?
– Igen, először jelentkeztem a Tini és Ifjúsági Énekes Vetélkedőre. Énekléssel lassan 12 éve foglalkozom. Leginkább jazz-t és gospel dalokat szeretek énekelni.
Miért jelentkeztél erre a versenyre? Mit adott számodra ez a vetélkedő? Milyen zeneszámmal indultál és miért pont arra esett a választásod?
– Számomra a Tini egy új tapasztalatot jelentett, mivel még sosem énekeltem élő zenekarral, illetve nagyszínpadon. Marija Šerifović-től a Molitvát énekeltem Bencsik Tamara feldolgozásában.
Mit jelent számodra ez a díj? Számítottál rá?
– Nem számítottam a díjra, mert nem ez volt az elsődleges célom. A célom az volt, hogy új embereket ismerjek meg és hogy megtapasztaljam milyen felszerelt színpadon énekelni.
Jövőre is láthatunk/hallhatunk a Tini fesztiválon, esetleg valahol máshol?
– Igen, jelentkezek még az idei Tinire és talán valamilyen magyarországi versenyre is.
Mik a tervek a jövőre nézve? Hol látod magad 5 év múlva?
– Ha minden jól megy, 5 év múlva már mester diplomával és egy felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezem majd, de folytatom az éneklést is.

D.P.