Óbecse

Slobodan Malešev – Bobica Emléktorna

Kosárlabda: Új név, megható üzenet, régi lendület

A hetedik jótékonysági utcai kosárlabda tornára az óbecsei Ifjúsági Iroda és a helyi Kosárlabda Klub szervezésében július 2-a és 4-e között kerül sor Óbecse központjában. Idéntől a szervezők egyhangú döntése alapján emléktornává nyilvánítják ezt a sport- és ifjúsági rendezvényt, amit ezentúl Slobodan Malešev-Bobica Emléktornának fognak hívni.
Bobica számos szervezet munkájában vett részt, nyújtott önzetlen támogatást, többek között az Ifjúsági Iroda eseményein is. Arról, hogy milyen ember volt, talán legjobban árulkodik az, hogy amikor a saját életéért küzdött, lemondott az Ifjúsági Iroda által szervezett kiállításon összegyűjtött összegről, amit az ő gyógyulására szerettek volna fordítani a szervezők, és beteg gyermekeknek és fiataloknak adta azt.
– Tavaly a járványhelyzet miatt sajnos elmaradt a hagyományos jótékonysági kosárlabda torna, de idén bepótoljuk ezt is. A rendezvény minőségét az mutatja, hogy évről évre egyre több csapat nevez be, nem csak Óbecséről és a környező településekről, hanem egész Vajdaságból. Idén is készülünk nyereményekkel a közönségnek és a tornán résztvevő kosárlabdázóknak is. Azzal, hogy ettől az évtől kezdve Emléktornává nyilvánítottuk ezt a rendezvényt, tisztelgünk Bobica emléke előtt, aki nagyon sokat tett az Ifjúsági Irodáért, a fiatalokért és a községért – mondta az ebből az alkalomból szervezett sajtótájékoztatón Dane Mandić, a Községi Tanács ifjúsággal, sporttal, turizmussal és tájékoztatással megbízott tagja.
A benevezési díj csapatonként 2000 dinár, jelentkezni a 064/349 83-81-es telefonszámon lehet.

D.P.