Спорт

ОФК БЕЧЕЈ 1918 испунио зацртано пред почетак сезоне

Омладински фудбалски клуб Бечеј 1918 након нерешеног резултата у 38. колу Српске лиге Војводина у Сакулама против тамошњег Борца (1:1) завшио је сезону 2020/2021, на 4. позицији са 65 бодова и тако у одјави оставио већ поменутог ривала лествицу ниже.
Веома бурна сезона остаје иза плаво – белих, јер су у току сезоне кроз клуб, поред великог броја играча прошла два шефа стручног штаба, док ће трећи, како сазнајемо, предводити Бечејце и у наредној сезони. Поред тога велике осцилације у игри и резултатима биле су присутне током целе године.
Подсетимо, тим Бечеја је на челу са Миланом Белићем у деветом колу стигао је скоро на само дно табеле. Након пораза од Козаре на Градском стадиону крај Тисе, Бечејци су били на 19. позицији са само седам бодова, што је био сигнал да треба да дође до одређених промена. Управо после тог меча, тренер Милан Белић поднео је оставку заједно са својим помоћником Дејаном Чокорилом. Након тога, екипа Бечеја упошљава Страхињу Васковића, који је био у клубу до полусезоне, да би од почетка пролећног дела у клуб дошао нови – стари тренер Бранко Савић, који је у 19 кола са својим тимом остварио чак 12 победа.
„Јесењи део првенства је заиста био лош. Могу слободно да кажем да је проблем настао када је тренер Белић пред само почетак првенства отерао Фуртулу. Тада почињу сви наши проблеми, јер нисмо имали адекватну замену. Тек након одласка Белића мало смо почели да играмо, али реално гледано како смо почели први део сезоне добро смо и завршили. Зимус смо сели и консолидовали се и довели поред тренера Бранка Савића и велики број одличних играча а то су Милин, Проданов, Милованова, Томчића, Мастила и Томића и онда је то све много другачије функционисало“, искрен је потпредседник клуба Недељко Васић.
Васић напомиње и то да су екипа и управа и више него задовољни постигнутим четвртим местом, што је, каже и био циљ пред сам почетак првенства. За сада, како кажу у клубу, и даље је непозаница када ће почети првенство, још никакав званичан допис није пристигао, али најреалне је да ће између првог и петнаестог јула почети припреме.

Нема одмора за младе наде бечејског фудбала

И док су првотимци на заслуженом одмору, млађе селекције учествоваће на турниру који организује ОФК Бечеј 1918 у оквиру школе фудбала. Наиме, у суботу 12. јуна састаће се деца 2010. и 2012. годиште, а дан касније у недељу 13. јуна 2009. и 2011. годиште. Организатори очекују између 40 и 50 екипа из Баната и Бачке, као и две генерације овогодишњег шампиона Босне и Херцеговине Бораца из Бања Луке. Утакмице се играју на новом терену са вештачком травом.

                                                                                                                                                 Вукашин Љубојев

Добра навала – лоша одбрана

На табели гол разлике Српске лиге „Војводина“ Бечеј би био на трећем месту са 80 постигнутих голова на 38 утакмица, што је нешто мало преко два поготка по утакмици, али би са Зрењанинцима делио 13. и 14. место по броју примљених.
Бечејци су примили 56 голова или 1,47 по утакмици, што је тачно дупло више у односу на овогодишњег шампиона лиге новосадску Младост која је примила 28 голова.