Друштво

Обележен Месец старих особа

Међународни дан старијих особа, 1. октобар, обележава се од 1990. године, а одлуку о обележавању овог дана  донела је Генерална скупштина Уједињених нација па је тако уствари цео месец октобар посвећен особама старијег животног доба и обележава се у целом свету.

Овај период обележен је и у Геронтолошком центру у Бечеју бројним активностима као и завршном манифестацијом под називом „Сунчана јесен живота“. Уназад већ неколико година корисници обележавају ову манифестацију пригодним програмом. Ове године на репертоару је била поезија. На самом почетку је Лајбер Ђерђ, новинар и хумориста представио своје дело под насловом „Хумор је со живота“, а након њега су песме рецитовали корисници поносни што су неке од њих сами написали. Иначе, они се активно припремају за ову манифестацију скоро цео месец унапред, праве декорације како би окитили салу и направили прави угођај. У другом делу програма имали су прилику да се опусте и провеселе уз живу музику. Осим ове завршне манифестације корисници су током овог месеца били у посети Геронтолошком центру у Молу, њима су у гостима била деца из Предшколске установе „Лабуд Пејовић“, обишли су Градски музеј и погледали изложбу ручних радова, као и изложбу о Ани Франк, а организовали су и краће излете до Горанског парка и следеће недеље кувају котлић у Бачком Петровом Селу.

Основни циљ обележавања Месеца старих јесте подршка особама трећег доба, које су често веома осетљива група, пажња усмерена на њих како се не би осећали запостављено и усамљено.

Све ово не би било могуће без свесрдног ангажовања и помоћи свих запослених у Геронтолошком центру који свој посао обављају са пуно љубави.

Редакција

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *