Óbecse

Veretlenül szárnyal a Bečej 1918 az új ligában

Tíz év után újra a szerb liga vajdasági csoportjában rúghatják a bőrt az óbecsei Bečej 1918 labdarúgóklub focistái. Az eddig veretlennek bizonyult csapat szerdán nyerte meg zsinórban a tizedik meccsét. Dejan Stanojev az elmúlt idényben még edzőként és klubigazgatóként is dolgozott, de a mostani idénytől már csak klubigazgatóként vesz részt a munkában.

  • Az elmúlt idény végén azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy az új ligában felkerüljönek a tabella felső részébe. Eddigi veretlenségükkel ezt bőven túlteljesítették. Mi a siker titka?
  • Mivel újoncok voltunk ebben a ligában, nem ismertük pontosan a mezőnyt. A szezont megerősödve kezdtük el: jó focistákat és kiváló edzőt hoztunk Óbecsére, ennek köszöhetően kompakt, harmonikus és eredményes csapat lettünk. Magunk sem hittünk abban, hogy ilyen olajozott lesz az együttműködés, de ha már így van, azon leszünk, hogy továbblépjünk a következő ligába. Nem lesz könnyű, mert nincs olyan nagy különbség a csapatok között, mint ahogy azt a pontállás alapján gondolná az ember. A siker nem vakíthat el bennünket és nem lazíthatunk, hiszen nehéz meccsek elé nézünk.
  • Milyen személyi változások történtek?
  • Jó játékosokat válogattunk be a csapatba, és az újak valóban jelentős minőségi javulást hoztak a csapat játékába. Én javasoltam azt, hogy egy fiatal és ambíciózus edzőt keressünk. Jovica Lakićnak nincs túl sok tapasztalata, soha nem vezetett szerb ligás csapatot, ezért volt abban némi kockázat, hogy mellette döntöttünk, de neki sikerült teljes összhangot teremtenie a csapatban. Három standard új játékosunk és további két fiatal focistánk is van, akik egyelőre kevesebbet vannak a pályán, de számítunk rájuk. A fiatal óbecsei Vladan Vorgučint külön is kiemelném, ő remekül helytállt az eddigi mérkőzéseken, Ognjen Đuričin pedig ahogy tavaly, úgy az idén is a legjobb góllövőnk lett – ő januártól a szabadkai Spartakot fogja erősíteni. Örülünk a sikerének.
  • Végre közönségük is van, meccseiken telt ház van Óbecsén.
  • Ez is volt a célunk: szerettük volna megtölteni a lelátókat. Hétvégénként ismét focit néznek az óbecseiek, és élvezik a játékunkat.
  • Hogyan haladnak a tervezett infrastrukturális beruházásokkal?
  • Új padokat helyeztünk ki és a kerítésfalat is rendbehoztuk, egy IPA-projekt keretében pedig a klub épületét is szeretnénk felújítani. Úgy tervezzük, hogy a hónap végéig tető kerül a lelátó fölé. Most óriási lelkesedés uralkodik körülöttünk, és ezt ki kell használnunk.
  • Milyen ambíciók vannak?
  • Sportszerűtlen lenne, ha az eddigi veretlenség és pontelőny fényében azt mondanánk: nem szeretnék elsők lenni és följebb kerülni. Ilyen hittel és remek játékkal jók az esélyeink!

F.R.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *