Три медаље Бечејаца

ЏУДО

ПРВЕНСТВО ВОЈВОДИНЕ ЗА МЛАЂЕ ПИОНИРЕ

Веома добар наступ остварили су млађи пионири Џудо клуба Младост из Бечеја на Првенству Војводине за њихов узраст које је одржано у Зрењанину, у недељу 22. октобра на којем је учествовало 180 такмичара из 31 клуба. Такмичари бечејског клуба су освојили три медаље, од чега су две биле сребрне и једна бронзана. На други степеник победничког постоља су се пењали Анђела Проданов у категорији до 56 килограма, као и Константин Шимић, у категорији до 38 килограма. Он је на овом Првенству забележио одличан наступ остваривши четири победе и један пораз у финалу. Бронза је припала Уни Иванишевић, у категорији до 52 килограма. На Првенству Србије пласирали су се још и Леон Бенковић у категорији до 60 килограма и Светозар Вијатов, у категорији + 66килограма као петопласирани са војвођанског првенства. Најважније такмичење у  овом узрасту биће Џудо савез Војводине и Џудо клуб Пролетер данас у Зрењанину.

Викенд раније, тачније у соботу 14. октобра на Палама је одржан је 23. међународни и меморијални џудо турнир “Рајко Кушић” за полетарце, млађе и старије пионире и кадете, где се такмичило 285 учесника из 28 клубова из Црне Горе, Србије и Босне и Херцеговине. Бечејцима су на овом турниру припале две сребрне и четири бронзане медаље.

Сребрна одличја су припала млађим пионирима Анђели Проданов, у категорији до 56 килограма и Луки Шијачком, у категорији до 46 килограма, док су се бронзама окитили полетарка Нена Грбић, у категорији +43 килограма, млађа пионирка Уна Иванишевић, у категорији до 52 килограма, као и Лука Шијачки који је до бронзе дошао у узрасту старијих пионира, у категорији до 46 килограма.

Истог дана је у Беочину одржан  “Трофеј Беочина 2017” за полетарце, млађе и старије пионире, на којем је учествовало 380 такмичара из 40 клубова из Грчке, Хрватске, Босне и Херцеговине, Румуније и наше земље.

Бронзану медаљу на овом такмичењу освојио је млађи пионир Светозар Вијатов, у категорији + 66 килограма.

Овог викенда наши џудисти ће учествовати у Руми на турниру за полетарце, млађе и старије пионире.

С.Е.

Jelena Janković Ćuk

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *