Спорт

Три медаље Бечејаца

ЏУДО

ПРВЕНСТВО ВОЈВОДИНЕ ЗА МЛАЂЕ ПИОНИРЕ

Веома добар наступ остварили су млађи пионири Џудо клуба Младост из Бечеја на Првенству Војводине за њихов узраст које је одржано у Зрењанину, у недељу 22. октобра на којем је учествовало 180 такмичара из 31 клуба. Такмичари бечејског клуба су освојили три медаље, од чега су две биле сребрне и једна бронзана. На други степеник победничког постоља су се пењали Анђела Проданов у категорији до 56 килограма, као и Константин Шимић, у категорији до 38 килограма. Он је на овом Првенству забележио одличан наступ остваривши четири победе и један пораз у финалу. Бронза је припала Уни Иванишевић, у категорији до 52 килограма. На Првенству Србије пласирали су се још и Леон Бенковић у категорији до 60 килограма и Светозар Вијатов, у категорији + 66килограма као петопласирани са војвођанског првенства. Најважније такмичење у  овом узрасту биће Џудо савез Војводине и Џудо клуб Пролетер данас у Зрењанину.

Викенд раније, тачније у соботу 14. октобра на Палама је одржан је 23. међународни и меморијални џудо турнир “Рајко Кушић” за полетарце, млађе и старије пионире и кадете, где се такмичило 285 учесника из 28 клубова из Црне Горе, Србије и Босне и Херцеговине. Бечејцима су на овом турниру припале две сребрне и четири бронзане медаље.

Сребрна одличја су припала млађим пионирима Анђели Проданов, у категорији до 56 килограма и Луки Шијачком, у категорији до 46 килограма, док су се бронзама окитили полетарка Нена Грбић, у категорији +43 килограма, млађа пионирка Уна Иванишевић, у категорији до 52 килограма, као и Лука Шијачки који је до бронзе дошао у узрасту старијих пионира, у категорији до 46 килограма.

Истог дана је у Беочину одржан  “Трофеј Беочина 2017” за полетарце, млађе и старије пионире, на којем је учествовало 380 такмичара из 40 клубова из Грчке, Хрватске, Босне и Херцеговине, Румуније и наше земље.

Бронзану медаљу на овом такмичењу освојио је млађи пионир Светозар Вијатов, у категорији + 66 килограма.

Овог викенда наши џудисти ће учествовати у Руми на турниру за полетарце, млађе и старије пионире.

С.Е.

Редакција

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *