Одржани Новоселски дани

У недељу 11. септембра одржана је традиционална новоселска манифестација „Дан Новоселаца“. За све грађане Треће месне заједнице организован је био веома богат целодневни програм који је био намењен за све узрасте али и за све укусе публике и посетилаца из других делова града. Но и поред ове шароликости програма ова манифестација је највише била посвећена деци, и чини се да су они и највише и уживали. Време је послужило организаторе и леп и топао дан измамио је велики број грађана на улице Новог Села. За децу је било и највише програма, радионица, спортских и забавних активности. Била је ово још једна добра прилика да деца али и породице проведу дан заједно и да се новоселци друже.

И ове године било је организовано такмичење у кувању свињског гулаша које је оцењивао жири у саставу Елеонора Буташ, Жолт Батори и Момчило Ступар. Награду за најбољи гулаш ове године однела је Снежана Безег, друго место је по оцени жирија припало екипи вулканизера из ГТИ сервиса и кувару Данијелу Хабењаку а треће место је однео Сава Вадаски. И док су екипе кувале гулаш у два казана се кувао и традиционални пасуљ који се продавао посетиоцима.

Велико интересовање привукли су и такмичења у пикаду са око тридесетак учесника и такмичење риболоваца на ДТД каналу са чак 52 учесника.

У програму манифестације су учествовали и Друштво пријатеља деце са својом екипом клинаца, децу су анимирали и професионални аниматори из „Чудесне дружине“. На бини су смењивале музичке, групе, ритмичке секције, фитнес презентације и позоришне трупе из Београда и Аде.

Такмичење у пикаду одржано је у три категорији. Највише је било деце, укупно 14, а победила је Лидија Жунић, у женској категорији за одрасле победила је Јана Винклер а у мушкој конкуренцији Виктор Бартић.

У спортском риболову било је шест категорија па су тако у породичној категорији најбољи били Жолт и Марк Сабо, они су упецали 3.8 килограма рибе. У другој категорији, сениорској породичној најбољи су били Атила и Силвија Киш. У категорији сениора амате- ра први је био Иштван Хорват. Професионалци су се надметали у две категорије: у првој је победио Силвестер Фулајтар, а у другој Атила Ханак. И у конкуренцији деце било је две категорије према узрасту па је тако у најмлађој категорији (од 6 до 10 година) најбољи био Адам Рожа, а у категорији узраста од 10 до 15 година најбољи је био Ноем Ваднаи.

Манифестација се завршила музичким програмом на бини а у 22 часа био је уприличен и велики ватромет.