БУМ: „Пружи шапу, буди друг“ 

Традиционална БУМ-ова акција «Пружи шапу, буди друг» одржана је у петак, 9. септембра на градском тргу где је одржана хуманитарна ревија кућних љубимаца, али и паса из азила. Најслађи љубимци освојили су симболичне награде у виду ваучера за куповину у радњи Трофеј и pet shopu Give Me Paw, али и комплет третман у салону за псе Astra Grooming. Такође, мали поклони су били спремни и за оне који одлуче да удоме пса из азила како би им помогли у улози новог власника, па су и они имали прилику да добију ваучер за куповину у pet shopu Give Me Paw, као и 50 посто попуста у салону Astra Grooming.

Прво место на ревији кућних љубимаца освојио је Коби, мешанац, друго место отишло је Даси, расе лагото ромањоло, док је треће место заузела Енџи, женка патуљастог пинча.

Ова акција има за циљ промоцију одговорног власништва и удомљавање паса, као и прикупљање донација које су усмерене за помоћ азилу. У оквиру ревије прикупљена су донације у укупном износу од 5000 динара, као и око четири килограма хране за псе, а једно куче из азила је и пронашло свој нови дом. Прикупљање хуманитарне помоћи за азил настављамо и после акције, а грађани своје донације могу оставити у pet shopu Give Me Paw и салону за псе Astra Grooming где ће бити постављене кутије за донације, а такође увек могу контактирати и Бечејско удружење младих, те своје донације оставити и у нашим просторијама.

Сведоци смо да је проблем паса луталица годинама присутан у нашој општини. Наша хуманитарна акција имала је за циљ да, са једне стране, помогне напуштеним псима да пронађу нови дом и да кроз прикупљене донације помогнемо рад азила. Са друге стране, жеља нам је била да промовишемо одговорно власништво у Бечеју које, поред обезбеђивања основних услова за живот наших љубимаца, подразумева вакцинацију, чиповање и стерилизацију како би се спречила појава нежељеног потомства који се или избацује на улицу или поклања, и то у време када азил збрињава на стотине паса који немају свој дом.