Спорт

ОФК „Бечеј 1918“: У суботу пред својим навијачима

Омладински фудбалски клуб Бечеј 1918 завршио је са контролним утакмицама и припремама пред предстојећи други део првенства, где га очекује грчевита борба за опстанак, јер ће ове године чак пет клубова испасти из Српске лиге Војводина.

Момци са Тисе су у току зимске паузе одиграли шест припремних мечева, једном су славили, једном одиграли нерешено, док су четири пута остали савладани, са коначном гол разликом 4:11.

У првој утакмици савладали су Младости из Турије са 2:0. У другој контролној утакмици уписан је први пораз када је боља била екипа Пандури из Букурешта са 1:4, потом су бољи били омладинци ОФК Београда када је било 1:2 за гостујућу екипу. Први и једини реми уписан је у Кули са тамошњим Хајдуком, након тога у петој припремној утакмици боља је била екипа Спартака из Суботице са 3:0, док је у последњем мечу Бечеј савладала и Младост из Бачког Јарка са 0:2.

Што се тиче прелазног рока, он је био врло турбулентан за екипу Бечеја, јер је новом тренеру Драгану Ивковићу на самом почетку припрема остало на располагању свега неколико играча, док су своје папире узели Дејан Живков, Никола Варга, Мартин Јелић, Адам Нађпал, Миливој Крмар и Тодор Милинковић.

Како и сам Ивковић истиче у почетку је врло депримирајуће и долазити на тренинге, неколико момака је тренирало, док пар стандардних играчи није долазило на тренинге због посла, што је отежавало припреме. Тек неколико дана пред крај прелазног рока доведен ј еодрађен број фудбалера а то су: Лазар Шавија из руменачког Јединства, Немања Вјештица из Бачке из Бачке Паланке, потом Вељко Виденовић из темеринског ТСК-а, Михајло Митић долази из Власина из Власотинаца, потом Давид Радека из новосадског Кабела, Немања Чеман из ОФК Кикинда, Лука Пејић који ће бити на позајмици из Спартака из Суботице и Огњен Станић из Препород из Новог Жедника.

Први лигашки меч на Градском стадиону крај Тисе игра се за нешто више од десетак дана, тачније 2. марта са почетком од 14:30 када ће ОФК Бечеј 1918 угостити првопласирану екипу ГФК Словен из Руме.

Вукашин Љубојев