Спорт

Школски спорт: Резултати пројекта „Talent at school“

Резултати двогодишњег Ерасмус плус пројекта „Talent at school“ који су реализовали Удружење за школски спорт и педагоге физичке културе општине Бечеј и организација „Таленти шампиони“ из Португала представљени су у просторијама Канцеларије
за младе у Бечеју.

Ова међународна сарадња удружења из Португала и Бечеја за циљ је имала да подстакне стварање здравих животних навика и спречавање напуштање школе код деце из маргинализованих и социјално-угрожених група кроз препознавање спортског талента. Активностима су била обухваћена деца узраста од 10 до 15 година, као и спортски клубови, организације и спортски наставници и радници.

Презентацију је отворио члан Општинског већа за спорт, омладину и туризам Дане Мандић, који је том приликом истакао да ће локална самоуправа наставити да јача капацитете спортских, али и осталих удружења.

На крају програма уприличена је подела спортске опреме и награда школама које су узеле учешће у пројекту, а уручене су и захвалнице како учесницима, тако и онима који су допринели у реализацији програма.

Вукашин Љубојев