Олимпијада старих спортова

И ове године у организацији Бечејског удружења младих одржана је Војвођанска олимпијада старих спортова. Овa 12. по реду манифестација сад већ традиционално се одржава у Бачком Градишту на стадиону ФК „Војводина“. И ове године Олимпијада је окупила већи број углавном млађих учесника.

У Градишту је ове године било укупно 11 екипа које су се такмичиле у 17 занимљивих дисциплина.

Такмичило се у бацању камена с рамена, вранићању, драгачама, канyијању, козани, котљању точка, крбању, ларпо-вању, натезању мосора, пајванисању, полцики, прескакању штапа из места, ринглању, скоку у даљ из места, стреличарењу, џакању и штулању. Било је и комичних ситуација, али се није одустајало. Највише бодова и уједно титулу победника освојила је екипа Family Team, док су Соколови и Отписани заузели друго, односно треће место.

Упорност и спретност главни су разлози за победу екипе Family Team којој је ово пето учешће на олимпијади старих спортова.
Дане Мандић, члан Општинског већа задужен за спорт, туризам и омладину је ове године званично отвори Олимпијаду у Градишту.
Чланови Савеза „Спорт за свеˮ Војводине из Новог Сада су дугогодишњи сарадници Бечејског удружења младих када је ова манифестација у питању они који су и ове године на Олимпијаду послали своје представнике и на тај начин подигли ову манифестацију на виши ниво и ван граница наше општине. Треба нагласити чињеницу да се „олимпијски покрет“ полако шири јер поред локалних екипа из Бачког Градишта и Бечеја, овог пута било је екипа и учесника и из других места, попут Новог Сада, Сомбора, Суботице, Новог Кнежевца.

Локални партнери за реализацију били су и овог пута чланови Стреличарског клуба Бечеј а подршку манифестацији дали су и волонтери из локалног Хуманитарног удружења Ђина.

Такмичења су трајала неколико часова а у организацији БУМ-а на фудбалском стадиону у Бачком Градишту пекле су се и палачинке. Приход од продаје сакупљао се у хуманитарне сврхе и то за едукативне активности са децом и младима. Скупљено је око 11.500 динара.