ВестиЕкономија

Општина Бечеј: Бечеј домаћин пољопривредног стручног скупа

Општина Бечеј била је домаћин стручног скупа који су организовале Привредна комора Србије – Регионална привредна комора Јужнобачког управног округа и компанија Сано  Савремена исхрана животиња  Нови Сад на тему „Савремене технологије производње силаже и значај анализе компоненти хранива на фармама“.

Скуп је био намењен пољопривредним произвођацима из целе Србије како би се упознали са савременим технологијама производње кабасте хране за животиње у циљу унапређења њихове производње на фармама.

„Бечеј је пољопривредна општина и овакав стручни скуп веома је значајан за млечно говедарство. Можемо да се поносимо нашим произвођачима млека на територији општине Бечеј и уверен сам да је ово прави пут и модел сарадње између локалне самоуправе и Привредне коморе Србије, а на прави начин повезујемо и компанију Сано која се бави овом делатношћу, као и пољопривреднике из целе Војводине, не само Бечеја. Верујем да ће ова искуства бити драгоцена за све учеснике скупа, тако и за наше произвођаче млека, који имају изузетне резултате, али увек има простора за напредак“, истакао је др Вук Радојевић, председник општине Бечеј.

Еминентни стручњаци из Хрватске и Немачке у оквиру стручног скупа представили су резултате истраживања и анализе силаже у Сано лабораторији, након чега је уследила дискусија учесника.

Извор: Општина Бечеј