Друштво

Општина Бечеј: Додељене дипломе најбољим средњошколцима и основцима

Упетак 16. јуна и у понедељак 19. јуна у Великој сали СО Бечеј додељене су Вукове дипломе и друге награде најбољим ученицима напре бечејских средњих школа а затим и основцима. На овој свечаној додели проглашени су и ђаци генерације у свим школама на територији општине Бечеј.

Организатор овог свечаног пријема и доделе је као и сваке године Општина Бечеј која је најбољим ученицима припремила и вредне награде.

Општина Бечеј и ове године наградила је најбоље ученике средњих школа који су током ове школске године постигли изванредне резултате на такмичењима, а посебна признања додељена су добитницима Вукове дипломе и ђацима генерације.

За 45 најбољих средњошколаца Општина Бечеј обезбедила је вредне награде и признања која је уручио председник др Вук Радо-јевић.

„Велико ми је задовољство и поносан сам што могу да честитам ђацима који су данас препознати од стране Општине Бечеј као лидери у својим генерацијама, као неко ко је својим образовањем и резултатима доказао и показао да у њима лежи будућност. Верујем у ову генерацију и сигуран сам да ће они бити носиоци нових идеја и промена у наредном периоду, јер су то показали досадашњим радом. Општина Бечеј у складу са својим могућностима жели да им се одужи, да их афирмише и да им се захвали“ – рекао је том приликом председник општине Бечеј др Вук Радојевић.

Гимназију Бечеј је ове године завршило 14 ученика који су заслужили Вукове дипломе, а четири ученика су добили ову диплому у Техничкој школи. У Економско-трговинској школи ове године није било добитника Вукове дипломе. Поред тога, признања су уручена и за 12 ђака који су постигли изванредне резултате на такмичењима, као и за 11 најбољих спортиста.

За ученике генерације проглашени су Зоран Даниел из ШОСО „Братство“, Ерика Гонцлик из Гимназије, Милана Попов из Техничке школе и Емилија Ваштаг из Економско-трговинске школе.

Они су од Општине Бечеј добили лаптоп рачунаре, док је за остале награђене ученике локална самоуправа припремила вредне поклон књиге.


Најбољи основци

У понедељак је ова свечаност одржана и за основце. Општина Бечеј је овом приликом наградила 183 ученика основних школа за постигнуте резултате у овој школској години.

Том приликом награђено је чак 40 добитника Вукове дипломе као и 74 ученика који су учествовали на разним такмичењима. За своја спортска достигнућа награђен је 61 ученик.

Овог пута награде најбољим основцима уручила је Сања Биро, помоћница председника општине Бечеј задужена за послове образовања и васпитања.

„Велико нам је задовољство што имамо оволики број успешне деце, ученика основних школа и што нам је данас велика сала била препуна. Као и сваке године, тако и ове локална самоуправа је за најбоље ђаке припремила пригодне поклоне и част нам је што имамо прилику да заједно прославимо и обележимо њихове успехе. Ови резултати представљају заједнички труд не само ученика, већ и њихових наставника и родитеља, као и целокупне школске заједнице која их је подржала на њиховом образовном путу“ – рекла је Сања Биро.

Ученици генерације су Душан Чолић ОШ „Светозар Марковић“ Бачко Градиште, Калина Курјачки ШОМВО „Петар Коњовић“, Стефан Адеми ШОСО „Братство“, Катарина Пивнички ОШ „Здравко Гложански“, Лаура Халас ОШ „Север Ђуркић“, Бланка Бураи ОШ „Шаму Михаљ“ и Елена Ћук ОШ „Петефи Шандор“ Бечеј.

Локална самоуправа је најуспешнијим основцима доделила поклон књиге, спортистима персонализоване пехаре, а ученицима генерације таблет рачунаре.