Друштво

Општина Бечеј: Обележен Дан српског јединства, слободе и националне заставе

Културно-уметничко друштво „Ђидо“ уз подршку Општине Бечеј и Канцеларије за младе општине Бечеј организовало је свечаност поводом државног празника Дана српског јединства, слободе и националне заставе.

На Тргу ослобођења уприличен је дефиле са више од 500 деце и младих од предшколског до средњошколског узраста, као и просветних радника. Осим грађана и учесника, свечаном обележавању државног празника присуствовали су председник општине Бечеј др Вук Радојевић и његови сарадници, као и представници Српске православне цркве.

„Веома је важно да се сетимо овог историјског датума, дана када је 1918. године пробијен Солунски фронт, и још важније да у церемонију обележавања укључимо децу и младе са територије општине Бечеј. Данас је овде више од 500 деце предшколског, основношколског и средњошколског узраста, који су обухваћени активностима које организује „Ђидо“. Можемо рећи да је данашњи дан својеврстан час историје и опште културе и да је то прилика да се на један другачији начин, изван школских учионица, сагледа прошлост на коју морамо бити изузетно поносни и треба да је славимо, треба да одамо почаст нашим прецима који су се борили за слободу и нашу државу“, изјавио је председник општине Бечеј др Вук Радојевић.

За ту прилику центар Бечеја и поједине централне улице окићене су српским заставама. Ово је трећа година за редом по реду манифестација којом се обележава Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Извор и фото: Општина Бечеј