Општина Бечеј: Прелиминарни списак предузећа за енергетску санацију

Општина Бечеј објавила је на сајту списак предузећа (тачније прелиминарну листу) која ће моћи да буду директни корисници у програму спровођења мера енергетске санације породичних кућа и станова на територији општине Бечеј.

У оквиру седам мера које предвиђају ови конкурси (замена прозора, врата, термоизолације зидова и подова, термо изолација кровних конструкција, набавка и инсталација котлова на природни гас, набавка и инсталације котлова на биомасу и пелет, за уградњу нове цревне мреже и грејних тела, за набавку и инсталацију топлотних пумпи, уградњу соларних колектора) изабрана су предузећа која имају капацитета да по свим критеријумима који су постављени ураде квалитетно посао.

Грађанима ће бити омогућено да бирају неколико предузећа, углавном бечејских, као што су „Тотпромет“, или „Термогас 88“, „ADM Steel“, „Ролометал“, „Агенција Пап“ али и неколико предузећа из Новог Сада, Надаља, Србобрана, Сенте и других места.

Ова листа је за сада прелиминарна док не истекне рок за жалбе. Након одабира директних корисника, којима ће се из државног буџета на основу фактуре исплаћивати директно средства следи расписивање конкурса за домаћинства што је према најавама из Општине Бечеј предвиђено за следећи месец.