Политика

ОШ „Шаму Михаљ“: Именован нови в.д. директора

Након оставке досадашње директорице ОШ „Шаму Михаљ“ Покрајински секретаријат је и званично именовао Анабелу Јанковић за новог вршиоца дужности директора ОШ „Шаму Михаљ“ у Бечеју након што је претходна директорка поднела оставку на то места. Она је већ од 1. јула ступила на нови дужност. 

Анабела Јанковић је до сада радила као наставница разредне наставе у матичној школи ШОСО „Братство“ али делом и Техничкој школи. По струци је дефектолог. 

На претходној седници СО Бечеј је у овом колективу школе било је и измена у Школском одбору. 

На новинарско питање о томе због чега је досадашња директорка ове школе поднела оставку и због чега је дошло до тога да напусти ову функцију Игор Киш, председник локалног парламента и функционер Савеза војвођанских Мађара је рекао да је, према његовом сазнању, Моника Туфегџић сама поднела поставку коју није желела да образложи али да свакако смена директора није у надлежности локалне самоуправе као ни постављање новог директора или в.д. директора до расписивања конкурса. 

Игор Киш је такође децидно одбацио могућност да је било притисака од стране странке СВМ на то да она поднесе оставку као и од стране целе коалиције на власти такође је додао да то укључује и било какву иницијативу да се утиче не избор новог директора и да је цео тај процес искључиво у надлежности Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице