Óbecse

Öt arany- és három ezüstérem egy hónap alatt

Sikert sikerre halmoznak az óbecsei modern táncosok
A Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör modern tánccsoportja sikeres hónapot tudhat maga mögött. A fiatalok november folyamán és december elején öt arany- és három ezüstérmet zsebeltek be három különböző versenyen.
November 17-én és 18-án, Budapesten került megrendezésre az Őszi Kupa – Nyílt táncverseny a Modern Tánccsoportok Magyarországi Szövetségének szervezésében. Két nap leforgása alatt csaknem 500 versenyszámot tekinthetett meg a zsűri és a közönség. Öt korosztályban folyt a megmérettetés, illetve dance show, street dance, kortárs-modern, fitness dance, fantasy, disco dance, open és akrobatikus show kategóriákban versenyezhettek az ifjú tehetségek, akik között ott voltak az óbecsei modern táncosok is.
– Már nagyon régen nem szerepeltünk külföldi versenyen, úgyhogy ez most kitűnő tapasztalat és nagy kihívás volt számunkra. A konkurencia erős volt, nagyon látványos koreográfiákat láttunk. A látottakból pedig mi is tudunk tanulni. A junior csoportunk A vonal végén… című tánca, amit Gyurcsik Heléna koreografált, második helyen végzett, de el kell mondanom, hogy a többiek is rendkívül jól teljesítettek. Ők egy negyedik, két ötödik, egy kilencedik és egy tizedik helyet szereztek – mondta a csoport művészeti vezetője, Ricz Róbert.
November 24-én, szombaton, a Magyarkanizsán megtartott Európai Városok Táncfesztiválján a szerbiai tánccsoportok mellett magyarországi, horvátországi és bosznia hercegovinai csapatok is részt felléptek. A kultúrkör társas- és modern tánccsoportjának tagjai ezen a megmérettetésen is remekeltek.
– Ez volt az őszi szezon legfontosabb versenye, amire már régóta készültünk. Négy produkcióval mutatkoztunk be, és büszkén mondhatom, hogy kitűnő eredményekkel tértünk haza. A Junior csoport és a junior formációnk aranyérmet érdemelt ki, míg Bozsóki Nina szóló tánca és a Szabó Beatrix-Beretka Karina duó a dobogó második fokára állhatott. A vonal végén című koreográfiánk különdíjban részesült, azaz meghívást kapott a magyarkanizsai tavaszi fesztiválra – nyilatkozta a csoport koreográfusa, Gyurcsik Heléna.
Két héttel később, december 8-án, Szabadkán került sor a hagyományos Mikulás kupára, ami egy nemzetközi modern táncverseny, a Tornado Táncklub szervezésében. Ezen a megmérettetésen a Petőfi kultúrkör modern tánccsoportja három aranyérmet érdemelt ki. Bozsóki Nina szólója, a Beretka Karina-Szabó Beatrix duó, valamint a junior csoport is a legsikeresebbnek bizonyult a saját kategóriájában.
Akik szeretnék megtekinteni a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör szakcsoportjainak produkcióit és egész évi munkáját, megtehetik december 26-án a hagyományos karácsonyi műsoron. Szokásokhoz híven idén is két időpontban lesz megtartva a rendezvény, 17 és 19 órai kezdettel. Belépőjegyek 200 dináros áron a kultúrkör irodájában válthatók munkanapokon 8 és 13 óra között, de megvásárolhatóak az előadás előtt is.

Osam medalja za Bečejske plesače
Pet zlatnih i tri srebrne medalje u roku od mesec dana

Članovi sekcije modernog plesa MKD „Petefi Šandor“ proteklog meseca su osvojili osam medalja na tri međunarodna takmičenja.
Mladi talenti su 17. i 18. novembra u Budimpešti osvojili prvo mesto, 24. novembra u Kanjiži su zaslužili dve zlatne, dve srebrne medalje i jednu specijalnu nagradu, zatim 8. decembra u Subotici su zauzeli prvo mesto u tri različite kategorije. Poslednji nastup plesača je zakazan za 26. decembar, kada će se u okviru svečanog Božićnog programa predstaviti sve sekcije i svi članovi MKD „Petefi Šandor“.
Dijana Peter