Друштво

Вести из Бачког Петровог Села – празнично издање

Проглашени најбољи спортисти

У препуној сали Дома занатлија, у организацији удружења грађана „За Бољи живот села“, по четврти пут, проглашени су најпримеренији млади спортисти, спортски радници и тренери као и донатор спорта. Спортисте, спортске раднике и госте, у име локалне самоуправе, поздравила је Сузана Ђукић, заменица председника општине, која је изразила да је ова свечаност најбољи доказ, да се у нашој средини младима посвећује пажња, затим је говорио и Никола Џигурски члан Општинског већа задуженог за спортска питања, Дејан Каприш, председник Савеза спортова општине Бечеј, која по четврти пут подржава ову манифестацију, која изазива велико интересовање и спортиста и љубитеља спорта, Дејан Станојев је говорио у име ФК „Бечеј“.
Плакете, дипломе и признања за постигнуте резултате у 2018. години у појединачној конкуренцији, добили су: Комароми Кинга, Геделеи Бенце, Гаврић Александра, Бовановић Луциа, Којчић Слађана и Ферчик Јудит, чланови Карате клуба Бачко Петрово Село, Анђал Баба, Арпаш Габор и Стајић Борко, чланови Пикадо клуба „Вилиџ“, Нађ Оливер, Чањи Левенте, Нађ Тамаш, Бојанић Лука, Пакашки Немања, Хорват Матеја, пионири ФК „Јединства“, као и Адил Хусановић, ветеран, примеран спортиста и тренер. Пожар Лео и Кути Аурел, чланови УСР „Кечига“
Плакете су додељене мушкој екипи УСР „Кечига“, КК „Бачко Петрово Село“ и Пикадо клубу „Вилиџ“ за постигнуте резултате у години која одбројава последње дане.
Посебно признање додељено је Борку Стајићу, једном од оснивача и такмичара Пикадо клуба „Вилиџ“ као и Адилу Хусановићу, фудбалеру међуопштинског лигаша „Јединства“, као и женској екипи УСР „Кечига“ и крате клубу „Бачко Петрово Село“.
За успешног донатора спорта у селу, плакета је додељена фирми „Потисје“доо за комуналне услуге.
Свечаност је завршена уз укусан војвођански пасуљ, који су мајсторски скували кувари Јожеф Вереш и Душан Гомбошев, а велике заслуге за једно заиста лепо дружење, припадају и руководству Дома занатлија на челу са председником Маћашем Крижаком.

Ј.Ж.