Отворена за саобраћај Доситејева улица

Званично је, након неколико одлагања, отворена и за саобраћај и свечано Доситејева улица. Свечаном отварању у суботу 2. јуна присуствовао је као представник партнера у пројекту, покрајинске владе, подпредседник владе Војводине Ђорђе Милићевић.

Након кратке шетње кроз Доситејеву улицу подпредседник Милићевић је рекао да је веома задовољан како је овај пројекат окончан. Пре свега је задовољан што је ова улица као веома важна саобраћајница у граду уређена и функционална и рекао да је било веома важно и обезбедити да буде сигурна за децу и грађане јер се у њој налазе две школе. Он је обећао да ће се успешна сарадња покрајинске владе,  секретаријата и општине Бечеј наставити и даље и да су на реду нове инвестиције посебно наставак пројекта уређења овог дела града и саобраћајница.

„Сарадња општине Бечеј и покрајинске владе се наставља. Од јуна 2016. године, од како делује овај сазив покрајинске администрације укупан износ заједничких инвестиција са општином Бечеј износи до сада преко 400 милиона динара, са овим новим предвиђеним и већ уговореним инвестицијама као што су уређење раскрснице Доситеје, Милоша Црњанског и Золтана Чуке (Чилаг тер прим.), санација крова спортског центра и неки пројекти покрајинског Секретаријата за пољопривреду као што су сређивање канала за одводњавање, канализационе мреже и др.,  тај износ средстава достиже и преко 550 милиона динара заједничких инвестиција. Наравно није све урађено и има још много тачака и проблема на којима можемо да радимо. Заједно са  председником општине Бечеј договорили смо се да нам фокус ове године буду школе, спортски терени. Надам се да се тих 550 милиона уложених у инфраструктуру града види и да се побољшање осећа у животу грађана“. – рекао је Ђорђе Милићевић.

Након подпредседника војвођанске владе новинарима се обратио и председник општине Драган Тошић. Он се захвалио покрајинској влади на сарадњи и помоћи коју је прижила локалној самопурави да неке пројекте за које сама општине није имала довољно средстава да финансира ураде . Он је реко да је овај пројекат коштао око 39 милиона од којих је 17 милиона издвојено из општинског буџета . „Остало је само још да се уради зеленило и дрвеће, то ћемо на јесен.“ – рекао је Драган Тошић. У фази преговора са извођачем је и пројекат наставка радова на раскрсници и уређење Чилаг тера, за ову намену издвојено је још 25 милиона, 8 из буџета општине. Расписана је јавна набавка и одабран је исти извођач “Путинвест“. На новинарско питање о одлагањима и поскупљењу радова које је пратило радове на Доситејевој улици, председник општине Драган Тошић је рекао да је у питању било санирање дотрајалог водоводног система рађеног још 70-тих година  испод ове улице, да су цеви биле у скоро распаднутом стању и да је то откривено тек након раскопавања, то је морало да се санира и да се поставе нове цеви, што је довело до поскупљења пројекта. Он је нагласио да то  није била грешка извођача. Велике губитке воде које је имао ЈП „Водоканал“годинама током радова испоставило се да су били баш ту испод Доситејеве улице и на раскрсници са Данила Киша улицом.

Улица Доситејева отворена је и званично за саобраћај. Оно што је свакако новина то је повећан број места за паркирање испред поште и школа