Oтварање сезоне на базену

Ове године сезона на базенима Спортског центра званично  је почела 10. јуна али је већ за викенд 8. јуна базен отворени за грађане Бечеја. Сезона ће трајати као и сваке године од јуна до септембра.

Атила Касаш, спортски директор Спортског центра нам је рекао да је ово мало кашњење узроковано великом инвестицијом која је веома битно унапредила инфраструктуру базена. Урађена је комплетна рекострукција и замена плочица у олимпијском базену и замењене су решетке за прелив.

Базени ће бити отворени за грађанство од 9 до 19 часова а током топлијих дана, већ почетком јула, предвиђени су и термини за ноћна купања од 22 до 02 часа.

Ценовник је у односу на прошлу годину одлуком Управног одбора коригован, сада једнократна улазница кошта 200 динара, деца до 7 година имају бесплатан улаз. Постоји могућност и групне карте – групна карта за 4 особе за дан је 600 динара. Такође постоје и три врсте претплатних картица: за 35 улазака цена је 4000 динара, за 18 улазака 2200 динара и за 10 улазака је 1500 динара.

Атила Касаш нам је рекао да је веома важно напоменути да ће управа базена посебно обратити пажњу на хигијену и квалитет воде током целе сезоне, да буде на врхунском нивоу. Сваке недеље радиће се узорковање воде и анализа на Институту за јавно здравље у Новом Саду а биће и у сталном контакту са општинском санитарном инспекцијом.

Управа базена пожелела је грађанима да проведу летње дане на базенима јер ће поред купања и пливања базен грађанима пружити и разне друге садржаје. Као и сваке године биће организоване Игре без граница негде у јулу или авгисту, термини још нису утврђени. У оквиру базена биће три угоститељска пункта, кафића, два пункта са храном (сендвичима, палачинкама) као неколико места за куповину грицкалица и сладоледа.

Управа базена има и посебан програм спортског туризма где су већ унапред заузети термини за спортске екипе за тренинге. Пре свега ту је женска ватерполо репрезентација али и други пливачки клубови и клубови за синхроно пливање. Базене ће ови клубови користити у терминима од 7 до 9 ујутру и после 19 часова (до 21 час у периоду кад базени буду отворени за ноћно купање).