Почиње битка за бодове

ФУДБАЛ – СРПСКА ЛИГА ВОЈВОДИНА

Фудбалери ОФК Бечеј 1918 су окончали зимске припрема и данас од пола три им предстоји меч 20. кола Српске лиге Војводина у којој ће одмерити снаге са екипом Динама 1945 из Панчева. Све оно што је шеф стручног штаба Бранко Савић радио са веома измењеном екипом нашег српсколигаша видеће се у мечу са екипом из Баната од које сви у нашем клубу очекују много. Панчевци су тренутно четврти на табели и имају 33 бода, шест више од наше екипе која заузима 11. место. У јесењој премијери данашњи ривал наше екипе је славио са 3:0, али сада су ствари потпуно другачије. Бечејци имају скоро потпуно реконструисан састав са новим тренером на челу, па се сви у нашем клубу надају да ће то допринети да исход у овом мечу буде дијаметрално различит у односу на онај из првог кола.
Током зимске паузе наш клуб су појачали голман Исидор Милованов и бек Урош Прерадов из Војводине из Бачког Градишта, као и одбрамбени играчи Александар Милин из панчевачког Железничара, Дамјан Тодоровић из Старог града из Бачке Паланке и Јован Јаковљевић, који је наступао за ЧСК из Челарева. На тај начин је попуњена празнина насталом одласком неколико дефанзиваца ове зиме. Осим њих везни ред наше екипе ће од пролећа бити јачи за везисте Игора Виду, који је наступао за мађарског трећелигаша Јанош Холма, Марка Мастила из Козаре из Банатског Великог Села, Николу Томића који је дошао из Цемента из Беочина, а као највеће појачање сигурно фигурира Чедомир Томчић, који је и раније са великим успехом носио дрес нашег клуба.
Генералну пробу пре старт првенства Бечејци су имали прошлог викенда када су на свом „вештаку“ угостили Хајдук 1912 и савладали га са 2:1 у једној веома нервозној утакмици у којој су виђена чак три црвена картона. Када су у питању припремни мечеви ове зиме наши фудбалери су их одиграли укупно девет где су остварили по три победе, пораза и нерешених исхода.
Своје виђење припремног периода дао нам је Милош Андрић, члан управе клуба задужен за спортска питања и део стручног штаба задужен за рад са голмани.
–Што се тиче управе клуба ми смо учинили све да будемо што јачи и што бољи. Сигурно је да су нам ове припремне утакмице послужиле да пробамо различите играче на неким различитим местима, такође да видимо који играчи су тренутно у бољој форми и да пробамо да искристалишемо екипу за сам почетак другог дела сезоне. Са друге стране смо свесни да је првенство захтевно, да има 19 утакмица до краја, од тога чак пет ванредних кола и стварно рачунамо на сваког играча. Очекујемо да сваки играч у неком тренутку када му се пружи шанса одговори захтевима како би заједничким снагама стигли до нашег главног циља а то је да будемо нека златна средина табеле. Што се тиче припремних утакмица, пре свега бих истакао да смо имали изванредне услове за тренирање ове зиме које је управа клуба омогућила екипи. Терен са вештачком травом где смо ставили и рефлекторе је веома много значио у тренажном процесу па мислим да смо ове припреме одрадили на један одличан начин. Било је утакмица које смо одиграли мало боље, неке мало лошије, али трудили смо се да из сваке утакмице извучемо неке поуке. Добре ствари смо се трудили да унапредимо, а оне које су биле лоше да исправимо и ја се надам да смо успели у томе, започео је разговор Милош Андрић.
Да ли мислите да ће чињеница да овог пролећа једну утакмицу имате више на домаћем терену у односу на гостовања олакшати екипи остварење примарног циља и колико сте се фокусирали на сам старт полусезоне поучени искуством од претходне јесени када је лош старт „одредио судбину“ наше екипе?
–Знамо шта нам је био проблем у првом делу сезоне и сигурно је да смо буквално цео припремни период подредили тој првој утакмици која је за нас најважнија и најзначајнија. Што се тиче самог распореда не бих рекао да имамо лакши распоред. Сигурно је да ниједна екипа гледано из свог угла неће имати лак распоред. То кажем зато што је још 57 бодова у игри и мислим да свака екипа види неку своју шансу, има своје жеље и амбиције, без обзира на оно шта је урадила у првој полусезони. Што се нас тиче без обзира на распоред који имамо једноставно немамо права да бирамо како ћемо играти против неког противника, морамо ићи од утакмице до утакмице и пробати да освојимо што више бодова. Неће бити лако, али мислим да ни екипама које буду играле против нас такође неће бити лако, јасан је Андрић
Колико сте упознати са ониме што су екипе из ваше лиге урадиле током прелазног рока када је у питању промена играчког кадра?
– Пратећи штампане медије, пошто једноставно нисмо имали времена да гледамо и одлазимо на утакмице неких других екипа, стекао сам утисак да се велики број екипа појачао, наравно у складу са неким својим могућностима. Да будем прецизнији јако пуно екипа је променило скоро целу екипу, исто као и ми, е сад да ли су се појачали или нису то ће да покажу резултати. Зелени терен је то мерило које ће да покаже која екипа се адекватно појачала а која није. Превасходно смо гледали себе али сигурно је да ћемо када почне првенство пратити све екипе, поготову екипе са којима играмо наредне мечеве, где ћемо се трудити да се што више упознамо са њима, мада опет наглашавам, верујем да наша екипа има квалитет и да више треба да будемо окренути нама, наравно уз сав респект према ривалима, поготову због тога што смо и првом делу полусезоне показали да када год смо били прави на терену да резултат није изостајао. Тамо где нажалост ми нисмо били такви нисмо ни остварили резултат. Верујем да уз адекватна појачања која смо довели да ће у већини утакмица резултат искључиво зависити од нас, казао је Андрић.
На основу свега урађеног током зимских припрема да ли је и даље амбиција наше екипе да се што пре избегне борба за голи опстанак и да се екипа што пре нађе у „горњем дому“ табеле?
–Наравно је да наш циљ неће бити само опстанак. То јесте примарни циљ али са играчима је много причано током ових припрема где су им предочене наше жеље и амбиције. Нисмо то истицали у први план да играчима не би стварали неки додатни притисак али сигурно је да ћемо се трудити да остваримо што бољи пласман. Наравно први циљ је опстанак пре свега, али такође желимо да играмо један леп, добар и офанзиван фудбал без неког лицитирања које би место на табели задовољило наше амбиције. Моја лична жеља за други део сезоне је да ОФК Бечеј 1918 буде „хит“ првенства и да заузмемо оно место на табели које смо желели и пре почетка такмичења. Не кажем да ће то бити лако, али мислим да смо се добро појачали и да ова екипа поседује квалитет па очекујем да то и покажемо на терену, завршио је Милош Андрић.
Пре пролећне првенствене премије наши фудбалери су у среду 3. марта, након закључења овог броја „Бечејских дана“, одиграли и меч осмине финала Купа Фудбалског савеза Србе на територији Фудбалског подручног савеза Суботица у гостима против суботичке Локомотиве.

С.Е.