Први изазов у Новом Кнежевцу

ФУДБАЛ – ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА СЕВЕР

Фудбалери Војводине из Бачког Градишта данашњом утак-мицом у Новом Кнежевцу против екипе Обилића почињу такмичење у оквиру пролећног дела Војвођанске лиге Север. Након фантастичне прве полусезоне у којој је чета младог тренера Лазара Дабижљевића успела да освоји титулу јесењег првака, Градиштанци ће пред собом имати веома комплексан задатак да истрпе ударе свих ривала који ће без обзира на жеље и амбиције имати мотив више да „скину скалп“ најбољој екипи протекле јесени.
Први изазов овог фудбалског пролећа Војводина ће имати данас када ће покушати да победе претпоследњи Обилић којем ће сваки бод значити много у борби за опстанак.
Генералну пробу пред почетак првенства Градиштанци су имали у Ђурђину прошлог викенда када су савладали у гостима екипу Ђурђина резултатом 3:1, па се може рећи да са добрим расположењем крећу у нове такмичарске изазове.
Војводина је у среду 3. марта, након закључења овог броја „Бечејских дана“ одиграла меч осмине финала Купа Фудбалског савеза Србије на територији Територијалног фудбалског савеза Суботица када су гостовали екипи Србобрана.
Током зимских припрема одиграли су девет утакмица у којима су остварили три победе, две нерешене и два пораза и сигурно је да је Лазар Дабижљевић имао довољно прилика да уигра новајлије у екипу која је оставила и више него добар утисак протекле јесени.
Подвлачећи црту пред почетак фудбалског пролећа вероватно нико са сигурношћу не може да каже шта се може очекивати од екипе Војводине из Бачког Градишта. Након првих неколико кола протекле јесени сви су их звали „пријатним изненађењем“. Средином полусезоне су били „хит првенства“ а на крају се њихов успех називао „малим чудом“. За све то време из клуба се ипак не чују велике речи и велике амбиције, па је тако тренер Дабижљевић говорио да се надао месту у горњем делу табеле, док је, иначе веома агилни председник Горан Кудрић, увек скромно говорио да је најважније да екипа остане у овом рангу такмичења. Све ово када се погледа љубитељи фудбала у Бачком Градишту, а и у нашој општини могу да буду сигурни у само једну ствар, а то је да ће фудбалери Војводине из Бачког Градишта у сваки меч улазити максимално озбиљно као и до сада. Менталитет победника који је изграђен здравом атмосфером у клубу у којем се зна ко шта ради изродио је тим од којег ће стрепети сви ривали „војвођанског севера“.

С.Е.