Друштво

Покрајина улаже у школе у Бечеју

Из Покрајинског секретаријата за образовање за последње три године у наше школе уложено је око 22 милиона динара. Ово је саопштио Покрајински секретар за образовање који је ових дана био у посети школама и Бечеју и у Бачком Петровом Селу.

„Ја се искрено надам да ћемо и следеће године бити у могућности да финансирамо ове врсте радова у свим школама на територији Војводине. Можда су у неким случајевима неке школе незадовољне са тим јер не можемо да удовољимо свим њиховим захтевима али мислим да је битно да сваке године расписујемо конкурс и ако школе аплицирају из године у годину онда можда и са мањим износима можемо да достигнемо жељени циљ. а то је да имамо што бољу инфраструктуру школских објеката на територији Покрајине“. – рекао је у школи Шаму Михаља коју је прошле недеље посетио покрајински секретар Жолт Сакалаш.

Као што смо већ писали у претходних неколико бројева у школи „Шаму Михаљ“ у Бечеју је обновљен део крова од пара из покрајине (инвестиција је  вредна око 4.6 милиона динара). У школи „Петефи Шандор“ је током летњег распуста захваљујући подршци овог секретаријата реновирана старија мала зграда у дворишту школе и претворна у модерну учионицу и арт кабинет (вредност пројекта била је 2.8 милиона динара). У ОШ „Шаму Михаљ“ у Бачком Петровом Селу је уложио око 900.000 динара (250.000 динара за опрему и око 650.000 за кречење).