Друштво

Пролећно чишћење Горанског парка

Зима се коначно завршила, пролећно сунце полако загрева наш град и мами наше суграђане да изађу из својих кућа, да прошетају и удахну свеж ваздух. Све почиње да оживљава после “зимског сна”, осећа се нека позитивна атмосфера код свих. Наш предлог је да то искористите и усмерите у правом правцу, да урадите нешто хумано за себе али и за све грађане наше општине. Наиме, неформална група грађана коју окупља Ксенија Марков уз подршку Еколошке групе Паноника организују Пролећно чишћење Горанског парка.

Акција ће бити организована 25. марта у парку са почетком у 8 часова, а идеја је да се сакупи смеће које се нагомилало током зиме, да се покупи суво лишће, орежу и залију саднице како би се парк припремио за предстојеће пролећне дане.

Циљ ове акције на првом месту свакако јесте уређење Горанског парка, али такође ова акција би требала и да пробуди свест грађана да сви заједно морамо да водимо више рачуна о чистоћи нашег града.

Овим путем позивамо све грађане да дођу у што већем броју, укључе се у акцију, дају свој допринос да Горански парк буде још лепши и да спреман дочека пролеће.

За све учеснике организован је доручак у природи, маст и хлеба, као и вода за пиће.

Уколико тога дана буде падала киша,  чишћење се премешта за ледећу суботу, 1. април.

Б.С.

 

Редакција

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *