Спорт

Прва победа за „Гробаре“

ПРИЈАТЕЉСКИ СУСРЕТ – РЕВИЈАЛНИ МЕЧ НАВИЈАЧА ПАРТИЗАНА И ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ

Ривалитет Партизана и Црвене звезде добро је познат у нашем народу и невезано за спорт сусрети два вечита ривала привлаче највише пажње у нашем спортском свету. Тај „вирус“ наравно није промашио ни Бечеј у којем је веома заступљен култ навијања за два највећа спортска колектива у Србији што је био разлог да се припадници два ривалска табора договоре да одиграју утакмицу малог фудбала како би показали да ривалитет не значи непријатељство и да су разлике у навијачком опредељењу сама суштина спорта уопште и да их треба гајити као такве.
Непосредни повод за одигравање ове утакмице био је пос-ледњи сусрет Партизана и Црвене звезде у оквиру полуфинала купа Србије у фудбалу у којем су „црно-бели“ славили минималну победу, мада је идеја о одржавању једне овакве утакмице присутна већ дуже време.
Установљена су начелна правила која подразумевају да у самом мечу учествују играчи старији од 40 година, који живе у Бечеју и да се игра мали фудбал шест играча и голман. Први историјски такав меч одигран је у суботу 20. јуна на тенеру иза бившег Фадиповог кампа на бечејској долми, где су своје фудбалско умеће одмерили добри пријатељи, али тог дана а и целог живота раздвојени само бојом дресова свог омиљеног клуба.
Иако је меч био ревијалног карактера на самом терену је виђена велика борба, пуна спортског набоја што је резултирало да у регуларном делу резултат буде 0:0. Како је регуларни део био веома неизвестан тако је и извођење пенала донело велику драму. Пуцало се укупно девет серија након којих су славили бечејски навијачи Партизана резултатом 3:2. Голове за поражену екипу дали су Никола Вуковић и Саша Гујаница, док су за „црно-беле“ прецизни били Дамир Радуловић, Саболч Сел и Саша Гаковић који је и донео прву победу „црно-белој“ екипи.
Треба ипак рећи да су током утакмице највише показали голмани вечитих ривала Петар Дорословачки, код „звездаша“ и Милош Андрић, код „партизановаца“ који су били на висини задатка, као и судије Синиша Бакрач и Драган Јакшић који су правду делили на „равне части“ према оцени свих присутних.
Актери овог спортског догађаја сложни су у оцени да овакви мечеви буду традиционални на чему ће се радити у наредном периоду, а занимљиво је истаћи да је овај меч пратило и стотинак посматрача који су дали још лепши декор целој овој причи.
На крају треба истаћи да је предуслов за одигравање ове утакмице било то што је наш суграђанин Милан Матић, први човек фирме „МГМ Пламен компани“ ДОО из Бечеја заједно са својим пријатељима, улажући сопствена средства у потпуности средио терен на Тиси који је сада једно предивно место за рекреацију свих Бечејаца.