Друштво

Прваци кренули у школу

У основној школи „Север Ђуркић“ као и у свим осталим школама на територији општине Бечеј и ове године су локални функционери поделили поклоне првацима на почетку њиховог првог дана у школи и пожелели им добар почетак школовања. У овој школи је председник општине Бечеј, Драган Тошић са сарадницом Далилом Дијаковић деци уручио поклон пакете са Прварицама. Ова година је у односу на претходне специфична и због још увек важећих мера епидемиолошке заштите које су посебно прописане за школе од стране надлежног министарства. Деца, родитељи и школско особље су према инструкцијама започели ову нову шкоску годину у клупама али са скраћеним часовима и временском алтернацијом рада код куће и у школама по припремљеним распоредима које је донела свака школа. Када су мали прваци у питању одлучено је да ће они ићи у школу сваки дан али ће им бити скраћен боравак у школи и број часова.

У школи „Север Ђуркић“ смо затекли три одељења првака, сви су уредно носили маске у учионицама и у заједничким просторима у школи. Ипак, уз све специфичности које доноси ова ситуација за епидемијом, деца ће свој први дан у школи као и све генерације до сада свакако памтити дуго.

„Као и сваке године до сада ми смо и данас ту да првог дана школске године нашим првацима уручимо Прварице, неке мале поклоне и прибор за безбедан долазак и боравак у новој школи. Ове године смо им у складу са епидемиолошком ситуацијом донели и маске и средства за дезинфекцију руку у пакету. Ове године у први разред у нашој општини кренуло је 305 ђака на српском и мађарском наставном језику. Све школе су спремне за почетак школске године, ми смо у општини набавили сва неопходна средства за дезинфекцију, и током лета смо детаљно радили на дезинфекцији свих установа укључујући и школе. Дезинфекционо средство које обезбеђује ЈП „Водоканал“ биће и даље доступно свим школама и особљу свих школа у оним количинама колико је неопходно. Мислим да смо показали до сада да смо као општина добро организовани у заштити наших установа и институција од епидемије вируса Covid 19.“ – рекао је овим поводом председник Тошић.