Први пехар за Војводину

Фудбалери Војводине из Бачког Градишта победници су Купа Међуопштинског фудбалског савеза Бечеј – Србобран пошто су у финалу које је одиграно у среду 3. октобра у Бачком Градишту на терену СРЦ „Ђорђе Тапавица Џоја“ убедљиво савладали екипу Младости из Турије, члана Војвођанске лиге група Север резултатом 5:0 (2:0).
Изабраници младог тренера Лазара Дабижљевића су били много бољи ривал у овом мечу и заслужено славили убедљиву победу. Троструки стрелац на овом мечу био је Александар Марјанов, док су се по једном у стрелце уписивали Ненад Кудрић и Марко Бубања.
Општи утисак је да је пехар, који је Славиша Тешановић у име Савеза уручио капитену Војводине Бојану Билбији, потпуно заслужено отишао у витрине клуба из Бачког Градиште који нису имали достојног ривала у овом делу такмичења.
Осим освојеног пехара Градиштанци су овом победом стекли право на наставак такмичења у Купу Фудбалског савеза Суботица.
Великом финалу су предходили полуфинални мечеви у којима су се састали Војводина и Јединство из Бачког Петровог Села и Младост и Напредак из Надаља. Туринци су у Надаљу савладали домаћу екипу са 3:1, док су Градиштанци веома убедљиво победили Петровоселце са чак 7:0. По два гола у полуфиналном сусрету дали су Ненад Кудрић и Миодраг Пеленгић, а у стрелце су се уписали и Борислав Икрашев, Александар Марјанов и Борис Бечановић.
Осим такмичарског, ова утакмица имала је хумани карактер пошто су средства од продатих улазница била намењена за помоћ Алекси Цукићу око одласка на заказану операцију. Овој акцији су се придружили и Славиша Тешановић, председник судијске организације МФС Бечеј-Србобран, који се одрекао целокупног износа таксе, као и судије Милисав Матић, Горан Тешановић и Немања Тешановић, који су се одрекли дела судијских такси ради помоћи нашем младом суграђанину.
По бодове против „фењераша“
Када су у питању лигашка такмичења треба рећи да Војводина доста солидно стоји и у Подручној лиги Суботица где после осам кола заузима друго место са 17 бодова, пет мање од Пролетера из Равног Села, са којим ће до краја такмичења водити највећу битку за пласман у Војвођанску лигу Север. У тој борби ривали ће им бити и екипе Сутјеске из Бачког Доброг Поља, Радничког 1905 из Бајмока и Искре из Куцуре које тренутно имају бод мање од Војводине.
Изабраници Лазара Дабижљевића су прошлог викенда са 2:1 савладали Његош из Ловћенца, а данас гостују у Панонији где ће их угостити екипа Панонија ИМ Топола која је последња на табели са само три освојена бода.

Синиша Ерак