Радичевић: Дечије радионице за светски „Дан срца“

У оквиру манифестације „Прве игре спретности – Ја волим Радичевић“ коју је у суботу 25. септембра, организовало Удружење мештана Радичевића у сарадњи са ПУ „Лабуд Пејовић“, а под покровитељством општине Бечеј и председника општине, Драгана Тошића, и члана Општинског већа, Данета Мандића, одржане су и дечије радионице и дечија спортска и уметничка такмичења. На иницијативу медицинске сестре Сандре Векић у програм су се организовале васпитачице и други запослени у бечејској ПУ „Лабуд Пејовић“. Овим поводом разговарали смо и са Татјаном Митић директорицом ове установе која нам је рекла да су се чланови њеног колектива са великим задовољством прикључили иницијативи мештана Радичевића да заједнички организују креативно спортске активности како за децу предшколског узраста тако и за школарце. У читаву организацију укључила се и Канцеларија за младе општине Бечеј која је обезбедила и награде за учеснике. Један део запослених из ПУ „Лабуд Пејовић“ је тај дан искористио и да на симболичан начин обележи „Дан срца“ бициклистичким „маратоном“ до села где су се укључили у организацију програма са децу.
Већина активности у оквиру „Игара спретности“ одржавала се у Радичевићу у центру села поред цркве код реновираног „летњиковца“ где су за ту прилику биле постаљене и „скулптуре“ од сламе.

Клинци су се такмичили у спортским активностима: надвлачење конопца, трка у џаковима, трка са препонама и сл. али су се бавили и уметничким активнстима, цртањем, прављењем макета и др.

На крају забавног дана захвалнице, медаље, мајице и поклочниће добили су и мали и велики учесници програма.