Радионице за децу у библиотеци

Огранак Народне библиотеке у Радичевићу током летњег распуста скоро сваке године организује различите радионице за децу. Имали су малу паузу прошле године због епидемиолошке ситуације али већ ове године радионице су реализоване. За сада су одржане три радионице почетком овог месеца, још три си предвиђене за август.

Прва радионица била је „У потрази за благом“ где су клинци добили мапу са инструкцијама и загонеткама које су требали да реше и да напредују кроз игру. На овај начин обишли су неколико дестинација у селу где су покушали да пронађу „благо“: школско двориште, летњиковац, део села око цркве, пијацу, аутобуско стајалиште на којем су коначно решивши загонетку пронашли „сандук са благом“ са грицкалицама, сок, слаткиши и књиге. Деца су према речима библиотекарке Драгице Гаврић посебно била одушевљена овом игрицом јер су заједнички трагали али и обилазили село.

Већ следећи дан након тога одржана је радионице под називом „Мој кретино“ (балон напуњен брашном и формиран као фигура). Деца су заједнички радила једну фигуру а циљ ове радионице био је развијање тимског рада код деце, колегијалности и стрпљивости.

Последња радионица у овој тури била је „Слатки дан“, клинци су добили тесто за Бакине колаче и заједнички правили облике, пекли и украшавали их и на крају појели.