Спорт

Сабина Шурјан влада континентом

Фантастичан резултат остварила је Сабина Шурјан на такмичењу најбољих 10 јуниорки Европе које је одржано у Португалском граду Виља Реал протеклог викенда. Након освајања више међународних турнира, заузимања првог места на европској ранг листих најбољих јуниорки и трећег места на светској листи, млада стонотенисерка из Бачког Градишта, која сада наступа за Стонотениски клуб Нови Сад, успела је да тријумфује на турниру десет најбољих европских јуниорки чиме је показала да јој нема премца на „старом континенту“.
Шурјанова је до титуле дошла након што је остварила свих девет победа уз напомену да су само њена клупска колегиница Тијана Јокић и Хрватица Андреа Павловић успеле да освоје два сета, за разлику од осталих ривалки. Тијана Јокић је остварила скор од три победе и шест пораза заузевши шесто место. У кадетском делу такмичења је наступила и Радмила Томињак из Бачког Градишта, сада такмичарка СТК Нови Сад, која је остварила скор од три победе и шест пораза па је заузела осмо место у генералном поретку.
Овај велики успех наших младих такмичарки остварен је уз тренере Даниела Тоађера и Силвије Ердељи Де Соузе који су са њима били у Потругалу.
Сабина Шурјан ће већ овог викенда представљати нашу државу на сениорском појединачном Европском првенству у Шпанији, а потом и на Играма младих у октобру у Аргентини.