Друштво

Санација крова у школи „Петефи Шандор“

Школа „Петефи Шандор“ је крајем ове године кренула у још једну вема важну инфраструктурну инвестицију. Од Покрајинске владе добили су средства за реконструкцију крова школе у износу од око 3 милиона динара.

Директорица школе Габријела Потребић Тежер нам је о овом пројекту рекла:

„Када смо почели са акцијом ревитализације ове бечејске школе направили смо амбициозан и глобалан план. Сви се сећамо не тако давних времена када се постављало питање и самог смисла постојања ове школе. Свесни чињенице да је школа сложен конгломерат којег чине неопходна инфраструктура, запослени, ученици и резултати који оправдавају њену сврху постојања – одлучили смо да се истовремено „нападнемо“ све недостатке са којима смо се суочили, стварајући и истовремено вребајући прилике за њихово решавање.

Проблем крова ове школе је нешто што се већ дуже времена буквално „види из авиона“, али до скора прилике за решавање тог проблема није било. Због тога нисмо очајавали, него смо користили прилике да школу уздигнемо и у преосталим апсектима, што нам за сада у великој мери успева. Велики део пројеката са којима смо аплицирали на различите стране су препознати као квалитетни и донели су инвестиције вредне више од 2.5 милиона динара, од којих ће користи имати не само школа него и шира заједница и град Бечеј.

Мишљења смо да смо досадашњим радом успешно санирали „темеље“ ове школе, а сада је, да ли као признање досадашњем добро обављеном послу или као као резултат стицаја околности, на ред дошао и кров.

Поред трајног решења заштите од прокишњавања и пропадања једног дела школских просторија, први видљив резултат ове санације биће враћање у функцију школске трпезарије. За потребе сервирања оброка  тренутно се употребљава једна од учионица, коју ћемо, надамо се, поново напунити новим ученицима, пошто до краја јуна радови на санацији крова требало би да се заврше.“