Друштво

Школа „Братство“: Радови током лета

У ШОСО „Братство“ ће током лета бити рађена санација објекта у Доситејевој улици и то уз помоћ донације од 2.6 милиона динара које је ова школа добила на Конкурсу за финансирање и суфинансирање реконструкције, адаптације, санације, инвестиционо и текуће одржавање објеката установа основног, средњег образовањa и васпитања, ученичког стандарда и предшколских установа на територији Aутономне покрајине Војводине за 2021. годину који је расписао Покрајински секретаријат за образовање.

У школи су, према речима директора Золтана Хорвата, овај новац већ наменили да током лета ураде хидроизолацију зграде у Доситејевој јер су зидови веома влажни. То је само једна од инвестиција у ову школу која се полако из године у годину санира и доводи у функционалније стање. И док се још увек чека на „велику“ реконструкцију објекта ове школе у улици Ђуре Јакшића у међувремену огранак школе у центру је прошле године добио нове санитарне чворове и лепо уређен дневни боровак и трпезарију а ове године биће извучена влага и урађена хидроизолација из горњег дела објекта да би следеће могла да се среди и фасада.

Поред тога у школу је стигао, на прошлој конференцији за штампу најављен, нови контејнер/учионица за ученике који похађају смер цвећера у школи у којем ће се одржавати практична настава и радионице. Контејнер је смештен у башту и двориште објекта у Доситејевој.