Спорт

Стони тенис: Деведесет стонотенисера на „Коленица купу“

Међународни турнир у стоном тенису „Коленица Куп“, тридесет седми по реду окупио је деведесет такмичара из Србије и иностранства.

У организацији Стонотениског клуба Бечеј протекле недеље организовано је традиционално Отворено првенство Бечеја за ветеране „Коленица куп XXXVII“, које је одржано у спортском центру „Ђорђе Предин Баџа“.

Турнир у стоном тенису организован је у шест старосних категорија. Категорија од 35-49 година, потом од 50-59, категорија 60-64, затим од 65-69 година, категорија 70+, док су у категорији „апсолутна категорија сениори“ право наступа имали сви играчи.

Што се тиче гостију из страних земаља, у овим узрасним категоријама такмичили су се стонотенисери из Црне Горе, Хрватске, Македоније, Румуније и Русије, док су нашу општину представљали троје стонотенисера из Бачког Градишта и шесторо из Бечеја.

Стонотенисери су након официјалног дела у спортској хали, дружење наставили у оближњем ресторану до касних вечерњих сати, што је још један од показатеља да овај турнир такмичарима у великој мери служи и за дружење, пријатељство, забаву и стицање нових познанстава, што је како и истиче Драгин главни циљ „Коленаца купа“.

Вукашин Љубојев