Култура

Сумњиво лице у позоришту

Градско позориште Бечеј позива вас на представу „Сумњиво лице“ у извођењу „Рефлектор театра“ из Београда и режији Војислава Арсића. Представа је на репертоару 10. марта у 20 часова. Улазница је 300 динара.

У представи играју: Зоран Пајић, Јелена Богавац, Исидора Симијоновић, Предраг Васић, Марко Панајотовић, Ђорђе Живадиновић Гргур, Урош Нововић, Александар Јовановић и  Александар Вучковић.

 

Комад „Сумњиво лице“ Бранислава Нушића једно је од најпознатијих и најпрепознатљивијих дела у опусу овог комедиографа, али и у историји српске драматургије. На бројним позоришним сценама, у различитим редитељским поставкама, овај комад је игран више од хиљаду пута, а теоретичари и критичари који су о њему писали, слажу се у једној оцени: иако написан у 19. веку, овај комад никада није престао да буде актуелан. Без обзира на све промене кроз које је наше друштво пролазило, неке ствари су остајале исте. Државни апарат, трома и беспотребна бирократија, као и паланачки менталитет коме се Нушић у овом делу исмева – и даље су неизлечиве болести нашег друштва.

 

„Сумњиво лице“ у режији Војслава Арсића је представа по, али и о комаду „Сумњиво лице“. Класик српске драматургије, овде је полазна тачка за причање приче о променама, које се у Србији вечито чекају, а тешко и споро догађају… али и представа о генијалности и таленту писца, који је све болести нашег, савременог друштва умео да дијагностификује још 1887. када је овај (и за тадашње појмове: контроверзни) комад написао.

 

Редакција

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *