Свечано отворена улица Стевана Дороњског

Реконструисана саобраћајница у улици Стевана Дороњског је и свечано отворена 26. маја. Улицу је за саобраћај отворио председник општине Драган Тошић у пратњи сарадника, директора ЈП „Комуналац“ Жељка Плавшића. Овој фирми био је поверен овај посао у оквиру редовног летњег одржавања путева. Отварању саобраћајнице присуствовао је и Дане Мадић, члан Општинског Већа. Председник општине и сарадници задржали су се и у кратком разговору са представницима медија и разговарали о овом али и о другим предстојећим пројектима и инвестицијама. Накод тога разговарали су и са пристутним грађанима ове улице који су изразили углавном велико задовољство што је овај вишедеценијски проблем решен коначно и што сада грађани улице Стевана Дороњског имају редован асфалт. Ова улица јесте кратка али има доста становника јер поред индивидуалних стамбених објеката има и два низа ламела и три стамбене зграде као и већи број гаража.

О пројекту реконструкције ове улице председник Тошић је рекао:
Грађани ове улице су се добро организовали и већ неколико година упорно су предлагали овај пројекат током акције „Буџет по мери грађана“.Овде је било битно за све становнике ове улице да пресвучемо горњи слој коловоза јер негде 80-тих година када је и грађено ово несеље и направљена ова улица урађен је привремени коловоз али само носећи слој, никада касније више није био урађен овај завршни газећи слој. Овде је заиста био јако лош коловоз и што је још драстичнији проблем овде не постоји ни стаза за пешаке па се и возила и пешаци крећу тим путем. Морали смо то да средимо и сада је пресвучен коловоз на око 600 метара ове улице. Ова улица је била у приоритету и пре две/три године али ето сад је дошла на ред. Негде око 5 центиметара је сада газећи слој пресвучен и сад ће то бити дуготрајније решење. Када је у питању безбедност пешака и евентуална изградња пешачке стазе, на жалост када је ова улица прављена и како је осмишљена није планирана пешачка стаза. За такву интервенцију и за изградњу стазе ту би сад била потребна драстичнија интервенција, или да се сузи коловоз или да се уђе у баште кућа и да се евентуално направи стаза са једне стране, то је већ већи пројекат. За сада можда не би било лоше да се поставе овде и лежећи полицајци па да се бар успори вожња, да то буде неко решење. Асфалтирање ове улице је финансирано из буџета за редовно летње одржавање путева.“

Вредност радова на реконструкцији ове улице била је 6 милиона динара што је половина од укупног буџета на овој ставци
за ову годину на целој територији општине Бечеј. Предвиђен буџет је око 12 милиона динара. Овом приликом председник општине је обећао да ће тај део буџета бити ребалансом у јулу или августу допуњен за још 10 или чак 12 милиона динара да би био довољан за остале радове на одржавању путева у целој општини.