Óbecse

Szállodát épít Óbecsén a Knežev Group

Az óbecsei Knežev Group épít majd szállodát a Tisza-parton, a régi lóversenypálya területén. Az óbecsei község tulajdonában lévő, eladásra meghirdetett 1 ha 25 a 46 nm-es, a régi szállodával szemben található területre csak a Knežev Group pályázott, amely a teljes telekért 7,38 millió dinárt (588,50 dinár/nm) ajánlott.

A vállalat a Tisza mellett egy háromcsillagos szállodát szeretne építeni, amelyben 25 kétágyas szoba, wellnessközpont, termálvizes medence, szauna, fitnessközpont és konferenciaterem kap majd helyet. Dragan Knežev beruházó szerint Óbecsének szüksége van egy ilyen tartalmakkal és szolgáltatásokkal rendelkező szállodára, ugyanis a városban létező szerényebb szálláshelyeken csupán a sportturizmus igényeit tudják kielégíteni, de üzletembereknek szánt igényesebb szállások nincsenek Óbecsén. A szálloda tervét Zoran Đorđević építészmérnök dolgozza majd ki az év végére, és az építési engedély megszerzése után megkezdődhet az építkezés is. Az önkormányzattal kötött megállapodás értelmében a beruházónak három év alatt kell befejeznie a munkálatokat, az önkormányzatnak pedig az építkezés alatt alkalmassá kell tennie a Tisza melletti furat termálvizét arra, hogy a szálloda és egy esetleges aquapark céljainak is megfeleljen.

Az új szálloda megépítése mellett a Knežev Group a vállalatcsoporthoz tartozó Knott városközpontban lévő igazgatósági épületét is szálláshellyé fogja átalakítani, ahol sportolókat szeretnének majd elhelyezni. Ez egy egy vagy két csillagos, 15 szobás olcsóbb szálláshely lesz.

A község vezetőinek a tájékoztatása szerint vannak érdeklődők a lóversenypályán található másik két építési telekre is, amelyeken valószínűleg gyógyfürdő és aquapark épülne fel.
F.R.