Szerbia Európa ritmusában

Danica Đin képviseli Óbecsét a neves megmérettetésen

A Szerbia Európa ritmusában minden évben megrendezésre kerülő zenés vetélkedő, melyen országunk különböző községeiből, városaiból, falvaiból érkező fiatalok mutatkoznak be a zsűri előtt és küzdenek az első helyért.
Idén a rendkívüli helyzet lelassította a próbák és a felkészülés folyamatát, azonban még a járvány sem tudta megakadályozni, hogy a lelkes ifjú művészek bemutassák a nagyérdeműnek, hogy mire képesek és mennyit dolgoztak, gyakoroltak az elmúlt hónapokban.
Óbecsét a bácsföldvári Danica Đin képviseli. A vetélkedő fináléjának júniusban kellett volna lezajlani, azonban a koronavírus miatti halasztások miatt még pontosan nem tudni mikor fog rá sor kerülni. Ami biztos, a finálé Vranjeban lesz megtartva. Óbecse partnere az idei megmérettetésen a Ciprusi Nagykövetség, így Danica ezt az államot képviseli a fesztiválon. Amennyiben első helyen végez a versenyen, Ciprusra utazhat. Egyértelmű, hogy Danica egy ciprusi dallal fog színpadra lépni.
A próbák már javában zajlanak, a fiatal tehetséget természetesen az önkormányzat is támogatja.
– Az önkormányzat minden téren támogatja Danicát. Biztosítottuk a helyet, ahol zajlanak a próbák, a ruhát, amiben Danica fellép majd a fesztiválon, és természetesen mellett állunk, hiszen fontosnak tartjuk, hogy ösztönözzük a fiatal tehetségeket községünkben. Danica rendkívül szorgalmas, sokat gyakorol, izgatottan várja a finálét. Arra buzdítom lakosainkat, hogy ők is támogassák őt, biztassák, hiszen ez egy nagy dolog Óbecse számára is, egy ilyen színvonalas rendezvényen képviselni községünket – nyilatkozta Iva Kekić, Óbecse község Ifjúsági Irodájának munkatársa, aki szintén részt vesz a próbákon Danicával és segít neki, amiben csak tud.
A verseny több körből állt, melyeken háromtagú zsűri döntött arról, hogy ki megy tovább. A zsűri tagjai a fesztivál zenei igazgatója, Miloš Marković, a fesztivál színpadigazgatója, Aleksandar Marković, valamint a Szerbia Európa ritmusában programigazgatója, Igor Karadarević voltak.
A fináléban minden településnek lesz saját zsűrije, ők legkevesebb 1, legtöbb 24 ponttal díjazhatják a versenyzőket. Szavazni is lehet majd sms-ben, sőt, az idei év újdonsága, hogy a balkáni zenei csillagoknak is szavazati joguk lesz a vetélkedőn.
Amennyiben Danica győzedelmeskedik a fesztiválon, jövőre Óbecsén kerül sor a Szerbia Európa ritmusában elnevezésű vetélkedőre.

D.P.