Óbecse

Tolerancia a mindennapokban

Műhelymunkák az Ifjúsági Iroda szervezésében

Óbecse község Ifjúsági Irodája január végén műhelymunkákat szervezett a tolerancia, a kétnyelvűség és s multikulturalizmus témájára. Ezek az aktivitások a község területén élő 15 és 30 év közötti fiatalokat ölelték fel.
A műhelymunkákra Óbecsén és Bácsföldváron került sor, szerb és magyar nyelven. A fiatalok beszélgették az említett témákról, majd ifjúsági játékokat és csoportgyakorlatokat végeztek. Azon kívül, hogy gyakorolták a toleranciát a konfliktushelyzetekben és azok megoldásának folyamatában, tanultak a csapatmunkáról és az egymás iránti megértésről és elfogadásról is.
– Az volt a célunk ezzel a projekttel, hogy rámutassunk a fiataloknak a multikulturális környezet előnyeire, tanítsuk őket toleranciára, és mások véleményének a tiszteletben tartására. Amikor azt mondjuk, tolerancia, a fiatalok főleg a másság elfogadására gondolnak. Azonban ez jóval több ennél. A Tolerancia jelen van a mindennapokban, főleg a konfliktushelyzetekben. Ezért gyakoroltuk a résztvevőkkel a csapatmunkát és a konfliktushelyzetek megoldását – mondta az Ifjúsági Iroda koordinátora, Péter Dijana.
Óbecse község Ifjúsági Irodájának tervei között szerepelnek más jellegű edukációs aktivitások is, azaz a fiatalok a jövőben is számíthatnak ilyen és ehhez hasonló oktatásra, különféle témákban.
A Kétnyelvűség – előny, és nem akadály elnevezésű projektet, amelynek a keretén belül valósultak meg a műhelymunkák, a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság finanszírozta.
P.D.