Спорт

Томићевић и Томињак најбољи спортисти

У смирај протекле године је у организацији Савеза спортова општине Бечеј организована традиционална свечаност доделе признања најбољим спортистима 2018. године у Општини Бечеј.
Апсолутни победници избора за спортисту 2018. године су Марко Томићевић из Кајак кану клуба Бечеј и Радмила Томињак, чланица Стонотениског клуба Војводина из Бачког Градишта.
Томићевић је у години иза нас освојио златне медаље на Европском првенству, Светском купу, бронзу на Светском првенству, као и нај-сјајнија одличја на државном првенству и Купу Србије.
Радмила Томињак је са кадетском репрезентацијом Србије на Првенству Европе освојила бронзе у екипном делу такмичења и у дублу, медаљу сребрног сјаја на Првенству Балкана, док је појединачно и у дублу била трећа и остварила је пласман на осмо место на турниру „Топ 10“ Европе код кадеткиња. Такође је двострука првакиња Србије код јуниорки, у дублу и миx дублу. Заузела је друго место на „Топ 12“ Србије код кадеткиња и јуниорки. У екипној конкуренцији и у игри парова је првакиња Србије код кадеткиња, док је појединачно трећа. Свеукупни је првак ранг листа Србије код кадеткиња и званично пета кадеткиња на Европској ранг листи на крају прошле сезоне.
Најбоља млађа пионирка у прошлој години је била Река Варга из Пливачког Ватерполо клуба Бечеј, иза ње је Катарина Киш из Карате клуба Бечеј, док је трећа Уна Иванишевић, чланица Џудо клуба Младост. Матеја Молнар из Кајак кану клуба Бечеј је проглашен за најбољег млађег пионира, други је био Леон Бенкович из ЏК Младост, а трећи Филип Радовановић из ККК Бечеј.
Ана Река Комароми из Карате клуб Бечеј је проглашена за најбољу пионирку, испред Јоване Козарски из СТК Војводина и Луције Бованович из Карате клуба Бачко Петрово Село. Масимо Штевин из Кајак кану клуба Бечеј је понео епитет најбољег пионира, испред Балажа Ковача из Карате клуба Бечеј и Илије Башића из Мушког одбојкашког клуба Бечеј.
Најбоља кадеткиња у протеклој години је Радмила Томињак из СТК Војводина из Бачког Градишта, испред клупске колегинице Реке Безег и Наташе Кекић из ПВК Бечеј. Милош Стојков из Кајак кану клуба Бечеј је проглашен за најбољег кадета, испред Александра Стојкова из ЏК Младост и Габора Курцинака из Куглашког клуба Војводина из Бачког Градишта.
Најбоља јуниорка прошле године је Јована Јечански из ПВК Бечеј, друга је Нађа Гроздановић из ЖОК Бечеј а трећа Јелена Ракић из Женског одбојкашког клуба Либеро из Бачког Градишта. Никола Влајков из Кик бокс клуба Бечеј је проглашен за најбољег у конкуренцији јуниора, други је Томислав Марковић из Куглашког клуба Војводина из Бачког Градишта, а трећи Јован Пешканов из Стреличарског клуба Бечеј.
Најбоља сениорка је Анамарија Стевановић из Тениског клуба Бечеј, која у задње две године у појединачној и у дубл конкуренцији учествује на професионалним тениским турнирима, како у Србији тако и у иностранству, а у 2018. години је успела да оствари професионални ВТА ранг, што је најбољи резултат у историји бечејског тениса. Друго место је припало Анђели Петров а треће Јовани Вицо, чланицама Женског одбојкашког клуба Бечеј.
Марко Томићевић из Кајак кану клуба Бечеј је понео епитет најбољег сениора, други је Младен Ковачевић из ОФК Бечеј 1918, а трећа награда је додељена бодибилдеру Џемалу Срабовићу из Топ Џим клуба Бечеј.
Епитет најбољег тренера у 2018. години на територији општине Бечеј понео је Шандор Пољак из Стонотениског клуба Војводина из Бачког Градишта. Друга награда је припла Александру Грбићу из Џудо клуба Младост, а трећа Милану Каћанском из Куглашког клуба Војводина из Бачког Градишта
Кадеткиње Стонотениског клуба Војводина из Бачког Градишта су понеле епитет најбоље женске екипе, пошто су у прошлој години биле екипне првакиње Војводине, екипне првакиње Србије, освајале прво место на “Топ 12” турнирима Србије, као и прва места на појединачним првенствима Србије у категорији јуниорки и кадеткиња. Друго место је припало женском ката тиму Карате клуба Бечеј, док је треће место освојио ката тим Карате клуба Бачког Петрово Село.
Добитници награде у конкурен-цији спортских радника су Горан Кудрић, председник Фудбалског клу-
ба Војводина из Бачког Градишта, Славиша Дабижљевић из органи-зације Спорт за све општине Бечеј, Ласло Илеш – Меноти, који је го-динама уназад давао немерљив допринос у развоју радничког спорта и организовању летњих и зимских турнира у малом фудбалу у општини Бечеј.
За најбољу спортску организацију је проглашен Пливачки ватерполо клуб Бечеј, друга награда је припала Омладинском фудбалском клубу Бечеј 1918, док је трећа награда додељена Кајак кану клубу Бечеј.
На крају су награде за животно дело добили Адам Јанковић за све активности у Боксерком клубу Бечеј и Боди билдинг клубу Бечеј, као и Милорад Таталовић – Тале, некадашњи први човек Фудбалског клуба Бечеј у периоду када је клуб постизао највеће успехе у својој историји.2