Друштво

Туристичка организација: „Бечејске зимске чаролије“ крајем децембра

Директор Туристичке организације општине Бечеј, Милан Оњин,  је и на конференцији за штампу у просторијама ове организације у понедељак 4. децембра и званично најавио манифестацију „Бечејске зимске чаролије“ која ће се одржати 26. и 27. децембра ове године.

„Као и прошле године спремили смо леп и богат програм који је намењен за све узрасте. „Бечејске зимске чаролије“ замишљена је, пре свега, као породична манифестација која ће трајати два дана. Туристичка организација општине Бечеј је организатор манифестације уз подршку локалне самоуправе. Циљ нам је да нашим суграђанима омогућимо празнични угођај у центру града. На самој манифестацији очекујемо велики број учесника и излагача домаће хране, пића, рукотворина, занатских производа. Очекујемо и велики број посетилаца на тргу та два дана.“ – рекао је на почетку Милан Оњин и у наставку је подробније говорио о самим програмским активностима у току манифестације као и о станици догађања на „Бечејским зимским чаролијама“.

„Новогодишњи базар је предвиђено да траје током оба дана од 10  до 21 час, током дана предвиђене су креативне радионице за децу предшколског узраста које ће организовати ПУ „Лабуд Пејовић“. Првог дана очекује нас и наступ ученика Музичке школе „Петар Коњовић“, као и дружење са дечијим аниматорима из „Чудесне дружине“ а увече нас очекује и наступи музичких група „Фингербенг“ и „Рибица – кисеоник“. Другог дана након креативних радионица на којима ће деца уживати у осликавању лица а онда следи и дружење и сликање са Деда Мразом и кловновима а након тога увече и наступи музичких група „Маршали“ и „Складиште 58“.

Када је у питању финансијска конструкција која је предвиђена за ову манифестацију директор Туристичке организације је рекао да ће према некој прелиминарној процени читава манифестација коштати негде око 300 до 400 хиљада динара и да ту сама организација нема пуно трошкова јер су они у обавези да плате углавном обезбеђење манифестације, унајмљивање кућица за излагаче, изнајмљивање бине, на струју, расвету и озвучење као и ангажовање наступа кловнова, Деда Мраза и сл. али да све то нису нека велика средства и издвајање из буџета општине Бечеј. Једна део ће бити потрошен са текућег буџета а други део са буџета за наредну годину. Она је такође напоменуо да ће током трајања ове манифестације кућице, тезге и места за излагаче на тргу бити бесплатни. Ка и претходне године за децу ће такође бити обезбеђени из тог буџета и мали поклончићи које ће делити Деда Мраз.

Милан Оњин је такође апеловао, пре свега на родитеље деце, да приликом сликања са Деда Мразом и доделе поклончића не праве гужву и да препусте деци простор да приђу Деда Мразу да имају довољно места за игру са другарима, да поразговарају и обрате се Деда Мразу сами.