Óbecse

Új kamionja van a Tiszamentének

Nem fordulhat elő többé az, hogy valamelyik szemétszállító meghibásodása miatt éjfélig kell dolgozniuk a Tiszamente Óbecse Kommunális Szolgáltató Kft. munkásainak, ugyanis a vállalat legújabb járművével biztosra vehető a folyamatos szolgáltatás – jelentette ki sajtótájékoztatóján Fejes Zoltán igazgató.
2015 óta, amióta Fejes áll a Tiszamente élén, a kommunális vállalatban ez a harmadik új kamion – egyet egy inklúziós projekt keretében a Német Műszaki Együttműködési Szervezettől (GIZ) adományként kapott, kettőt pedig saját pénzből, lízinggel szerzett be. A mostani, (ÁFA nélkül) 145 ezer euró értékű IVECO járművet öt éven át lízingelik majd, és jövőre valószínűleg még egy kamiont fognak venni. A Tiszamente jelenleg havonta összesen 565 ezer dinárt fizet lízingre, havi bevétele pedig megközelítőleg 7,4 millió dinár. Fejes arra is emlékeztetett, hogy 2015 vége óta a városi szeméttelep felszerelésére és a munkakörülmények javítására 500 ezer eurót költöttek el, amiből 300 ezer euró a vállalat saját pénze volt, 200 ezer eurónak megfelelő összeget pedig a GIZ adományozott munkagépekre és felszerelésekre.
A Tiszamente Óbecse Kommunális Szolgáltató Kft. az elkövetkező három évben komoly fejlődést szeretne elérni a szelektív hulladékgyűjtésben, de ehhez képezni kell a lakosságot is., ugyanis a jelenlegi adatok azt mutatják, hogy a háztartásoknál a zsákokban található hulladéknak csak a 40 százaléka másodlagos nyersanyag, a többi pedig olyan szemét, amelyet a megszokott zöld szemetes kukákba kellene dobni. A vállalat a közeljövőben 1100 újabb konténer kihelyezésével szeretné megkönnyíteni a szelektív hulladékgyűjtést. Ha sikerül pénz szerezniük, egy transzferállomást is megépítenének azért, hogy a Botra szeméttelep végleges bezárása után kevesebb szemetet kelljen majd a nagykikindai regionális szemétlerakóba szállítani.

Fehér Rózsa